Jdi na obsah Jdi na menu
 


Válka začíná: Boleslav vyzve Ústecké Lvy

11. 4. 2008

ObrazekDlouhoočekávaná událost je tady! Začíná barážová série, která rozhodne, kdo z dvojice Ústí nad Labem - Mladá Boleslav si zahraje příští sezónu v nejvyšší soutěži. Mladá Boleslav má co domácímu týmu oplácet. Právě během tehdy prvoligových bojů v play off na sebe oba soupeři narazili dvakrát. V semifinále roku 2005, tak i ve finále následujícího roku zvítězilo mužstvo Ústeckých Lvů.

 

Následující série o bytí a nebytí může hodně napovědět o tom, jak se týmy dokázaly během deseti dnů připravit na důležitou hokejovou válku. Zatímco domácí měli poklidnější závěr sezóny, tak mladoboleslavští sváděli těžké boje s houževnatými protivníky. Už od samotného začátku vyřazovacích bojů v 1.lize mužstvo potvrzovalo, že je jedním z hlavních favoritů celé soutěže. Tým vedený ostříleným Petrem Kaňkovským si poradil s Havlíčkovým Brodem, v semifinále udolal i se štěstím Kometu Brno a ve finále odrazil útok svého rivala z Chomutova.

 

Oba celky si rozhodně nic zadarmo nedají a rovněž si na sebe poměrně věří, což potvrzují např. slova útočníka Tomáše Káni: „Pro mě je Boleslav soupeř, kterého musíme porazit za každou cenu“. Ústí se na svého soupeře připravovalo poctivě dlouhou dobu a dá se očekávat strhující boj. Vzájemná bilance odehraných zápasů hovoří ve prospěch Ústí, otázkou zůstává, zda-li tým dokáže se suverénem 1.ligy udržet dosavadní úspěšnou sérii. Mladá Boleslav podle mnohých odborníků se stabilizovala v klub, který má na to, aby hrál extraligovou soutěž. Týmu pomáhá početná fanouškovská základna, která je hlavním hracím motorem nejen při domácích zápasech. Na vlastním ledě je vítěz 1. ligy k nezastavení. Naposled na něm ztratil všechny body 20. října. I přes zdravé sebevědomí jsou si ústeční vědomi proti jaké síly budou bojovat. Utkání začíná v 17:30.

 

2006-2007
Základní část
Mladá Boleslav - Ústí 6:8
Ústí - Mladá Boleslav
2:1p
Mladá Boleslav - Ústí
5:4p
Ústí - Mladá Boleslav
2:3p
Semifinále play-off
Ústí - Mladá Boleslav
4:3
Ústí - Mladá Boleslav
4:1
Mladá Boleslav - Ústí
4:6

 

Předpokládané sestavy:

Ústí n. L.: Přikryl - Zeman, Gýna, Pojkar, Hořava, Novotný, Zápotočný, Němeček, J. Evan, - Čaloun, Martinec, Mrázek- Hovorka, Šagát, Krajči - Janků, Špirko, Káňa - V. Novák, A. Nedorost, Hašek.

M. Boleslav: Šindelář – Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, D. Mazanec, Mocek, Schnabel – Nouza, Král, Gombár – Gajovský, Boháč, Šebesta – Mikulík, Šindel, Eiselt – Rumpel, Sýkora, Handlovský.

 

Zdroj: klubové weby, foto: Stefi (hcusti.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář