Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústí láká kanonýra Čalouna

2. 5. 2007
Severočeský klub patří už několik let ke nejlepším týmům první ligy. Už dlouho se mluvilo o postupu do nejvyšší soutěže, ale v roce 2005 Lvi padli s Českými Budějovicemi, které se mohly spolehnout na hvězdné posily z NHL, v čele s Václavem Prospalem. V loňském roce překvapivě nestačili na Vsetín. Nyní to vyšlo a oslavy nebraly konce.

Nyní klub vstoupí do nové etapy, která ponese název extraligová. Generální manažer klubu David Šaffer počítá, že do přípravného kempu na novou sezónu se dostane kolem třiceti lidí. Kádr sice nezaznamená nějaké drastické změny, ale už teď je jisté, že ústecký dres neoblékne šesti hráčů, která vybojovala postup. Jedná se o Micku (Slavia), Grofa, Hluchého (oba Karlovy Vary), Nadášdi (Kladno), Vítek (Plzeň), Hulva (Vítkovice). Naopak by měla zůstat jednička Petr Přikryl, který by měl vytvořit brankářskou dvojici se Zikmundem. "Pokud se nestane nic zásadního na Spartě, měl by u nás Přikryl zůstat. Jsme tak domluvení se sparťanským generálním manažerem Břízou", uvedl Šaffer. Třetí gólman Fikrt nejspíš zůstane v Bělorusku, kde se mu evidentně daří.

Z obránců je jisté setrvání Hořavy, Houdka, Fincence, Zápotočného a Pojkara. V jednání je setrvání Kudrny. Do týmu se z kladenského hostování vrací Kolafa. Kouč Evan může počítat se službami ostřílených matadorů Antoše a Janků. Zůstane i sedmero ve složení: Pazourek, Slížek, Klimt, Přeučil, Kloz, Jiří Kudrna, Klobouček. "Chceme, aby zůstal také Tomáš Martinec, vstoupím s ním do jednání. A na Slováka Liščáka uplatníme opci, byli jsme s jeho výkony spokojeni," doplnil Šaffer.

Na seznamu případným posil září jméno Jan Čalouna, který nyní obléká extraligový dres Pardubic. Dalším zajímavým jménem je Adam Šaffer, bratr generálního manažera, který působí v Plzni. Již jistou posilou je František Mrázek, který strávil uplynulý ročník v Pardubicích. Uvidíme co přinesou dny další...


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.....

Mirda,5. 5. 2007 21:13

Já by jsem jenom poopravil- obránce Kolafa se do týmu nevrátil, ale přestoupil do týmu Mladá Boleslav. A David s Adamem Šafferem nejsou otec a syn, ale bratři.