Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sparty posiluje ofenzivu, od rivala ze Slavie přichází Kůrka

7. 5. 2010

Yorick Treille, Radek Smoleňák, Tomáš Kůrka. Tak to je aktuální výčet příchodů do kádru pražské Sparty. Nejnovější akvizicí je posledně jmenovaný. Kůrka patřil poslední tři sezony k oporám českobudějovického klubu. V té uplynulé se však stihl přesunout do Slavie Praha, kde se rovněž stal jednou z ústředních postav mužstva. Informaci přinesly oficiální stránky Sparty.

 

„Dohodli jsme se na dvouletém kontraktu,“ uvedl Petr Bříza, generální manažer klubu na webové prezentaci. Kůrka je v pořadí již třetí letní posilou týmu z Holešovic. Osmadvacetiletý forvard pochází z proslulé líhně Litvínova, kde také zahájil svou profesionální kariéru. Ještě v juniorském věku zamířil zkusit štěstí do zámoří, ve kterém působil až do roku 2006.

 

Během stávky v NHL vypomohl mateřskému klubu, ale vyslyšel i vábení Finska. Nejvíce se mu dařilo v týmu KalPa Kuopio, kde během sezony zaznamenal třiadvacet gólů. Krátce se představil i ve Švédsku a posléze se již vrátil do rodné země. V barvách Mountfieldu patřil ke klíčovým osobám ofenzivy, ale také se později nepohodl s vedením klubu, a uvítal odchod do Slavie. Pod vedením kouče Růžičky prokázal své schopnosti a pomohl Pražanům na cestě za úspěchem.

 

Od nové sezony již bude hájit dres konkurenční Sparty, která si od něj slibuje oživení herního projevu. Holešovičtí o průbojného útočníka usilovali již několikrát a až nyní byla jejich snaha realizována do úspěšného konce.

Zdroj: hcsparta.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář