Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sparta podlehla ve finále Salcburku

30. 8. 2009

Pražská Sparta zakončila letní turnaj v Salcburku smolnou porážkou. Svěřenci trenéra Hynka vedli nad domácím týmem ještě do poslední minuty základní hrací doby, ale přesto utkání nedovedli do vítězného konce. Vyrovnání zařídil Wilson a v samostatných nájezdech rozhodl Duncan.

 

 

Český celek zahájil utkání dobře, neboť už ve druhé minutě otevřel skóre Langhammer. Domácí se dostali do hry až ve druhé třetině, kdy se prosadil Filewich. Vítěznou branku mohl obstarat Ručínský, který ve dvaatřicáté minutě vrátil Spartě vedení. Problém však nastal v závěru třetího dějství, kdy dal zápletku utkání Wilson. Poté byl ještě vyloučen Macholda a mohlo být dokonáno, Salcburk však početní výhodu nevyužil.

 

Prodloužení o vítězi střetnutí nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. O držiteli zlata rozhodl v šesté sérii Duncan. Do Prahy tak putovalo stříbro a nesplněný úkol v podobě obhajoby loňského prvenství. Už v úterý čeká Spartu další finálová bitva, kdy v rámci Tipsport Cupu změří síly se Zlínem.

 

Turnaj v Salcburku - finále:

Sparta Praha - Salcburk 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Langhammer (Černošek, Ton), 32. Ručinský (Výborný, Hlinka) - 28. Filewich (Regier), 59.Wilson a rozhodující nájezd Duncan. Rozhodčí: Oswald, Brüll - Hütter, Erd. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

 

HC Sparta Praha: Chábera (Přikryl) - Černošek, Mrázek, Gulaši, Hanzlík, Vykoukal, Vojta, Macholda - Výborný, Mrňa, Hromas, Tůma, J. Hlinka, Kratěna, Ručinský, Hrdel, Koreis, Broš, Langhammer, Ton, Látal.

 

EC Red Bull Salzburg: Leneveu (Goepfert) - Lembacher, Lynch, Siklenka, Schutte, Rebek - Wilson, Koch, Schiechl, Duncan, Gergen, Filewich, Welser, Pewai, Regier, Fischer, Trattnig, Aubin, Mairitsch, Heinrich, Ulmer.

 

Zdroj: hcsparta.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář