Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 8.kola extraligy

5. 10. 2007

ObrazekKdo čekal nějaké překvapení ve formě zaváhání některého z favoritů, tak si bude muset zase nějaký ten den počkat. Týmy Českých Budějovic, Karlových Varů a Slavie si připsaly další tři body. Dvoubodovou výhru vydřela i Sparta na ledě nováčka z Ústí. Třinec vyhrál nad Plzní.

 

 

Této série zápasů se nezúčastnily celky Znojma, Liberce, Pardubic a Zlína. Zatímco prvně dva jmenované kluby již svůj duel odehrály včera (2:1sn), tak druhá dvojice se utká až 29.1.2008. Roli papírových favoritů zvládly všechny týmy i když někdy se značně odřenýma ušima. První čtveřice celků v tabulce zůstává beze změny.

 

HC Oceláři Třinec - HC Lasselsberger Plzeň 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Třinec navázal na výhru z ledu Vítkovic a jen potvrdil, že je aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení. Už po třech minutách vedl po brankách Tomíka a Korhoně dvoubrankovým rozdílem. Ocelářské sebevědomí narušil za dvě minuty Laš, ale to bylo z produktivity hostů první a zároveň poslední věc. Druhé zásahy v utkání si připsali ti samí hráči a přes 3000 diváků mohlo tleskat dalším cenné výhře.

Branky a nahrávky: 1. Tomík (Štefanka), 3. Korhoň (Skořepa), 26. Tomík (Steber), 54. Korhoň (Sekeráš) - 5. Laš (Jasečko). Rozhodčí: Šindler - Kis, Padevět. Vyloučení: 11:10. Bez využití. Diváci: 3284.

 

HC Litvínov - HC Slavia Praha 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Litvínovská nemohoucnost vyhrát pokračuje. Série se po dnešku prodloužila už na pět zápasů. Domácí přitom vstoupili do utkání aktivně, ale jak už to bývá, tak se potvrdilo heslo nedáš-dostaneš. Ve dvanácté minutě našel Micka dobře najetého Supa, a ten si už s jedinou překážkou jménem Hübl poradit dokázal - 0:1. Do první sirény bylo vyrovnáno. Reichel svým typickým způsobem hry za brankou se vydal na zteč a zakončil přesně mezi betony Svobody - 1:1. Podruhé se ozvala domácí fan-zóna v pětadvacáté minutě, ale ukázalo se, že předčasně. Benda sice v oslabení zúročil Jenáčkovu kolmici, branka nebyla uznána. Hosté šli do vedení zásluhou Beránka. Když v pětatřicáté minutě prostřelil Hübla i Bednář, tak bylo jasné, že pražský celek si vydláždil cestu k další výhře velmi přesně. Deset minut před koncem už stačil jen Ringoš v přesilovce snížit na konečných 2:3.

Branky a nahrávky: 20. Reichel, 50. Rindoš (Jenáček) - 12. Sup (Micka), 27. Beránek (D. Hruška), 35. Bednář (Vondrka). Rozhodčí: Rejthar - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 3515.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Sparta Praha 3:4 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)

Ústí opět potvrdilo, že na Spartu zahrát umí, nicméně k vytoužené výhře jí chybělo více štěstí. Po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 2:0, což bylo jistě pro mnoho nezávislých pozorovatelů velmi překvapivé. Nutno však říct, že aktivita a následné proměněné šance byly toho hlavním důkazem. Dvoubrankové vedení zajistilo už po deseti minutách duo Hašek-Janků. Sparťané dohnali ztrátu ve čtyřiačtyřicáté minutě a Vykoukalem se od dvaapadesáté minuty dokonce dostali do vedení. Bojovné Lvy zachránil necelou minutu před koncem normální hrací doby Mrázek, který využil vyraženého puku. Prodloužení skončilo sedmatřicet sekund před závěrečnou sirénou, Hanzlíkova střela se zatřepetala až v síti - 3:4.

 

Branky a nahrávky: 7. Hašek, 10. Pazourek (Janků), 60. F. Mrázek (A. Nedorost) - 22. Štrba (P. Ton), 44. Vaic (P. Ton), 52. Vykoukal (Netík), 65. Jan Hanzlík (Vykoukal). Rozhodčí: Bolina - Bádal, Čížek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 5932.

 

HC Mountfield České Budějovice - HC GEUS OKNA Kladno 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Domácí potvrdili roli papírového favorita a na své zatím velmi štedré konto si připsali další výhru. Série neporazitelnosti se tak rozšířila už na sedm utkání. Kladno přijelo na českobudějovický led i s novou akvizicí exolomouckým Janem Tomajkem. Pokud se na někoho mohli kladenští spolehnout, tak to byla bezesporu gólmanská jednička Zdeněk Orct. Právě on byl v úvodu utkání klíčovou postavou, neboť zlikvidoval několik slibných šancí domácích útočníků. Kladno udeřilo z takřka druhé větší šance, Kalla se nebídnutého puku nezalekl a usměrnil ho do místa, kde jej žádný z domácích příznivců rád neviděl - 0:1. O vyrovnání se postaral Gulaš. O sedm minut později strhl vedení pro Mountfield aktivní Veselý, který využil nedůslednosti bránícího soupeře- 2:1.  Klíčový gól padl v osmapadesáté minutě, jeho střelcem byl Brabenec. Napětí opět stouplo, neboť Bělohlav snížil na rozdíl jediné branky. Ani power play už na porážce Kladna nic nezměnila.

Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Mertl), 39. Veselý (Vak), 58. Brabenec (Vydarený) - 15. Kalla (Tenkrát), 59. Bělohlav (Martin Procházka). Rozhodčí: Turčan - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7, navíc Gulaš (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5296.

 

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

I druhý největší adept na průběžné první místo v lize vybojoval výhru. Na karlovarském ledě bylo k vidění vyrovnané utkání, při kterém rozhodovaly maličkosti. V záři světel byly obra gólmani. Domácí Mensator i vítkovický Prusek ukazovali, že trenérova volba byla správná. Nerozhodný stav 1:1 vydržel do sedmapadesáté minuty, kdy Hanzlík využil přesilovou hru svého týmu. Pokus o power play už hostům vytoužený gól nepřineslo.

Branky a nahrávky: 40. Kumstát (Skuhravý), 57. Jiří Hanzlík (Kumstát) - 34. Ujčík z trest. střílení. Rozhodčí: Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 5:8, navíc Hubáček (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3280.

 

Zdroj: ČTK, foto: Karel Kopáč, MAFA, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

9300@yahoo.com,4. 12. 2007 11:30