Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 34. kola extraligy

28. 12. 2007

ObrazekDalší kolo naší nejvyšší hokejové soutěže nabídlo nejeden překvapující výsledek. Slavia, lídr aktuální tabulky extraligy, prohrála v Litvínově a už potřetí v řadě nedokázala utkání dovést do vítězného konce. Druhý pražský celek, Sparta, vydřela v poslední minutě výhru proti Ústí nad Labem. České Budějovice doma ztratili tříbrankový náskok a podlehli na nájezdy Kladnu.

 

Kladno proti Mountfieldu potvrdilo, že v současnosti se tým veze v herní formě. Body hostům zachránil obránce Ševc, který vyrovnal skóre čtrnáct sekund před závěrečnou sirénou. Definitivní zlom utkání dokonal povedeným nájezdem Kalla. Oceláři z Třince otrupili ostří Plzně díky třem využitým přesilovkám v dvojnásobné početní výhodě. Vítkovice třikrát ve Varech vedli nakonec si odvážejí cenný bod. Liberčtí Tygři zlomili zápas se Znojmem v poslední dvouminutovce.

 

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

 

Domácím se dlouho nedařilo najít recept na spolehlivě chytajícího Málka. Naproti tomu Západočeši taktickou a aktivní hrou drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou. Snaha byla korunována brankou Divíška, který úspěšně tečoval v přesilové hře střelu Benáka. Třinečtí se posléze snažili vnést do hry více bojovnosti z čehož se naskytly šance pro Korhoňe a za nedlouho i Tomíka. Prvně jmenovaný orazítkoval tyč, slovenský útočník trefil jen dobře postaveného Málka. Ležérnost obrany mohl potrestat Kracík, v poslední chvíli však Seman zabránil druhému gólu ve Vojtkově svatyni. Když přece jen Matějovský vsítil druhý úspěch hostů, tak se zdálo, že série Třince bude ukončena, nicméně opak byl pravdou. Třinecký motor zvýšil obrátky a trestali nedisciplinovanost hostujících hráčů. Druhá půlka zápasu jasně vyzněla pro Oceláře a pětibrankový obrat byl důležitým podkladem konečného účtu zápasu.

 

Branky a nahrávky: 30. Tomík (P. Barinka), 34. P. Barinka (Peterek), 47. Malec (Peterek), 54. Korhoň (Štefanka), 57. Tomík (Sekeráš) - 13. Divíšek (Benák), 27. Matějovský (Šindel). Rozhodčí: Hodek - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 9:9, navíc Peterek, Výtisk oba 10 min. - Kracík 5 min. a do konce utkání, Vampola 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 3373.

 

Litvínov - Slavia Praha 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

 

Nejspíš málokdo čekal, že domácí odehrají s pražským celkem tak dobrý zápas. Na první gól utkání diváci nemuseli dlouho čekat. Janáčkovu i Trávníčkovu šanci lapil výborným zákrokem Svoboda, ale ve třetí minutě už hostující brankář kapituloval. Přesilovku využil po efektní kombinaci Reichel. Pr litvínovského matadora to byl jubilejní 250. gól, takže se mohl těšit na vstup mezi legendární klub ligových kanonýrů. O vyrovnání se mohl postarat Hruška, ale na Hübla nevyzrál. Jeho neúspěch napravil Micka. Tentýž hráč se trefil i v sedmnácté minutě, kdy otočil skóre ve prospěch hostů. V poměru jedna-dva skončila i první třetina. Ve zbytku utkání se již více prosazovali domácí. Obrat zahájil vyrovnávacím gólem Skuhrovec a branky Šlégra s Jenáčkem již daly zápasu nový rozměr. Definitivní pojistku výhry narazil v sedmapadesáté minutě během vlastního oslabení Lukeš. Litvínov se po pěti zápasech dočkal cenné výhry.

 

Branky a nahrávky: 3. Reichel (Jánský), 26. Skuhrovec (Benda), 30. Šlégr (Lukeš), 42. Jenáček (Branda), 57. Lukeš (L. Poživil) - 7. Micka (Klepiš), 17. Micka (Hlavačka), 52. D. Hruška (Beránek). Rozhodčí: Fraňo - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 9:9, navíc Benda (Litvínov) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6545.

 

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 4:5sn (3:0, 0:3, 1:1 - 0:0)

 

Budvar Aréna byla svědkem příběhu: "Jak ztratit slibně rozehraný zápas". Během první dvacetiminutovky domácí celek potvrzoval roli favorita a tříbrankový náskok byl jen lomítkem pravdy. Druhá třetina byla pro změnu v režii kladenského týmu, kterému stačilo osmnáct minut na to, aby se stačil díky trefám Kuchlera, Rudovského a Patery vrátit do zápasu. V jednačtyřicáté minutě ještě obživl poloudušený plamínek Vak, který naposled vrátil Mountfield do vedení. V poslední minutě se však paní Štěstěna přiklonila na stranu hostů. Švec zachránil hostům bod. Obrat pak dokonal využitým nájezdem Kalla.

 

Branky a nahrávky: 10. Veselý (Vydarený), 14. Toman (Hudec), 16. Veselý (Vak), 41. Vak (Veselý) - 32. Kuchler (Gardoň), 37. Rudovský (M. Štěpánek), 38. Patera (Pavlas), 60. Ševc (Bělohlav). Rozhodčí: Turčan - Bejček, Kabourek.

 

Znojemští Orli - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

 

Domácí Bičánek sice v patnácté minutě otevřel skóre, vedení Znojma to bylo první a zároveň poslední. Úvod zápasu byl v režii Orlů, ale stačila jedna nepozornost a bylo zle. Trvaj si jistě gól Krsteva za rámeček nedá. Liberecký bek napřáhl za středního pásma a lapačka znojemského gólmana lovila puk až v síti. V druhé části hry se obě mužstva takticky vyrovnaly. Do vedení se dostali liberečtí opět v poslední minutě třetiny, kdy Pletka proměnil možná poněkud přísné trestné střílení. Orli ještě reagovali v jednapadesáté minutě Svobodou, ale záverečné minuty byly krutou pravdou večera. Pabišta a po něm Hunkes zlomili zápas na stranu Liberce, a ten tak přerušil třízápasovou vítěznou domácí sérii Orlů.

 

Branky a nahrávky: 15. Bičánek (Padělek), 51. J. Svoboda - 20. Krstev (Plodek), 39. Pletka z trestného střílení, 58. Pabiška (Víšek), 59. Hunkes (Pabiška). Rozhodčí: Homola - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 3263.

 

Sparta Praha - Slovan Ústečtí Lvi 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

 

Pražané v zápase potvrzovali, že se nenachází zrovna v optimální herní pohodě. Sestava doznala několik změn. Tou pozitivní byla bezesporu ta, že se po téměř dvouměsíční odmlce vrátil do branky Duba, naopak trenér Výborný nemohl počítat se Štrbou ani s Petrem Nedvědem. Ostřílený matador utrpěl zranění kotníku a otok mu nedovolil nazutí brusle. V elitní formaci zaujal jeho místo slovenský štírek Vaic. Delší dobu se oba celky spíše oťukávali. Poprvé se červené světlo rozsvítilo v poslední minutě druhé třetiny. Úvodní gól obstaral dorážkovou Černoškovi střely Sivek. Navýšit náskok mohli Ton i Melichárek, ale ani jednomu se na Přikryla vyzrát nepodařilo. Hosty vrátil do hry v přesilovce Pojkar. Sekundy střídaly minuty a blížil se konec třetího dějství a vše už nasvědčovalo, že se odehrej prodloužení. V poslední dvouminutovce se Spartě nabídla přesilovka pěti proti třem a Vykoukal rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Praze.

 

Branky a nahrávky: 39. Sivek (Černošek), 60. Vykoukal (Netík) - 50. Pojkar (Čaloun). Rozhodčí: Šír - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:12, navíc Stehlík - Pojkar oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5176.

 

Energie Karlovy Vary - Vítkovice Steel 4:3sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

 

Souboj Varů s Vítkovicemi byl dlouhou cestou k vytoužené výhře. Nesmírně vyrovnaný zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Hrdinou zápasu se stal obránce Jiří Hanzlík, který navázal na svou branku ze hry a rozhodl o prémiovém bodu pro Vary.

 

Branky a nahrávky: 15. Jiří Hanzlík (Košťál), 32. Duben (Skladaný), 52. Košťál (Skuhravý), rozhodující sam. nájezd Jiří Hanzlík - 15. Ujčík (R. Hruška), 30. R. Hruška (Ovčačík), 50. Tomášek (Burger). Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3100.

 

Zdroj, foto: ČTK

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář