Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 29. kola extraligy

7. 12. 2007

ObrazekPardubice v dramatickém zápase porazily České Budějovice. Pomohlo jim k tomu čerstvě vytažené eso jménem Tomáš Blažek, jenž nastoupil až na samostatné nájezdy a rozhodl o prémiovém bodu pro Moeller. Sparťanské tápání se vrací, mistr podlehl doma Liberci. Bílí Tygři se díky výhře opět šlapou Mountfieldu na paty.

 

 

Znojmo po Pardubicích obralo o body i Zlín. Ústečtí Lvi vybojovali bod ve Vítkovicích. Plzeň si po dvou potupných debaklech připsala povinnou výhru nad Kladnem a s chutí si zastřílela pětibrankový příděl mluvil za vše. Čechmánek odolal tlaku Litvínova a dovedl svůj tým k potřebným bodům. Dvoubodovou výhru trefil Ocelářům Tomík.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)


Branky a nahrávky: 7. Vaic (P. Nedvěd) - 45. Klimenta (Plodek), 54. Víšek (Klimenta), 60. J. Moravec (Jiruš). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6202.

Sparta: Altrichter - Černošek, Jerofejevs, Vykoukal, Protivný, J. Nedvěd, Jan Hanzlík, od 21. navíc Tabaček - Vaic, P. Nedvěd, Hromas - Ton, Langhammer, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, Vondráček, Dragoun. Trenéři: Výborný a Jelínek.


Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub - Vantuch, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Bartovič, Šachl, Blatný - S. Procházka, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

 

Moeller Pardubice - Mountfield České Budějovice 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Jihočeši přicestovali se pokusit přepsat historii vzájemných soubojů. Podle statistik na pardubickém ledě nedokázali v normální hrací době vyhrát už téměř neuvěřitelných deset let. Oba celky dělil v tabulce poměrně velký počet bodů, ale zdá se, že Moeller pod novým trenérským vedením si začíná hledat novou cestu k úspěchům.

O první vážnější šanci se postaral povedenou střelou Veselý, ale Lašák pokus zneškodnil. Za nedlouho se domácí pokoušeli překvapit obranu soupeře nahozením před bránu, kde si najížděl na teč Starý, směr puku se však vydal na nepřesnou dráhu. Ve třinácté minutě se poprvé měnilo skóre. Nabídnutou početní výhodu využil Šimánek - 0:1. Za dvě minuty už mohlo být vyrovnáno, ale Chábera předvedl proti Tvrdíkovi efektní zákrok. V poslední dvouminutovce se do slibné pozice dostal Vak, ale nezakončil přesně.

Pardubice zahájily druhou část hry aktivně a to jim přineslo vyrovnání. V osmadvacáté minutě se po přihrávce Havíře se štěstí prosadil Pivko  - 1:1. Za tři minuty domácí zvedali ruce předčasně, branky sice dosáhli, ale ta neplatila pro předchozí pískaný ofsajd. Kolem třicáté minuty hosté několikrát prověřili pozornost Lašáka střelami od modré čáry. V sedmatřicáté minutě se Jihočechům naskytla krátká přesilovka pěti proti třem, ale k výraznějšímu tlaku se nedostali.

Úvod poslední dvacetiminutovky patřil opět Moelleru. Už po necelé minutě se podařilo Havířovi dorazit  do sítě Snopkův projektil, a tak tedy poslat domácí do vedení. Pokud by ve čtyřiačtyřicáté minutě nevytáhl výborný zákrok proti Brabencovi  Lašák, tak mohla přijít odpověď hostů brzy. Jihočeši bojovali o puk v každé pozici a vytoužená odměna přišla. Vakovi se podařilo tečovat Kůrkovo nahození, tak ideálně, že pardubický gólman se po puku natahoval marně - 2:2. Tvrdík pak opět vyhořel na Cháberovi. Vyrovnaný stav vydržel až do třetího hvizdu a přes prodloužení se dostalo až na samostatné nájezdy. Štěstí přeje odvážný, jak se často říká. Trenérům se povedl husarský kousek. Na třetí sérii samostatných nájezdů za stavu 1:1 poslali Tomáše Blažka, jenž v utkání nenastoupil, a ten nedal Cháberovi šanci na úspěch. Premiový bod zůstal tedy na domácím ledě.
 

Branky a nahrávky: 28. Pivko (Havíř), 41. Havíř (Snopek), rozhodující nájezd Blažek - 13. Šimánek (Hudec), 55. Vak (Kůrka). Rozhodčí: Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:11, navíc Toman (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 9214.

Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Tvrdík, Pucher, Somík - Ondřej, M. Hlinka, Koukal - Bláha, Zohorna, Starý - na samostatné nájezdy navíc Blažek. Trenéři: Šejba a Lubina.


České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Vydarený, Sičák, F. Novák, Frolo, Bolf - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Kůrka, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.

 

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Souboj desátého s dvanáctým celkem tabulky byl dramatický ve všech směrech. Kuriozitou bezesporu je, že všech pět branek, které v zápase padly, byly docíleny v početní výhodě daného týmu. Po jednatřiceti minutách si hosté vytvořili dvoubrankový náskok. Postarala se o to dvojice Plášek-Selingr. Domácí se dostali do hry v poslední minutě druhé třetiny, kdy snižoval na roudíl jediné branky od modré Galvas. V sedmačtyřicáté minutě však vrátil Orlům dvoubrankový rozdíl J. Svoboda. Na Andrašovského snížení však už další jeho spoluhráč navázat nedokázal, a tak se Znojmo radovala z dalších cenných třech bodů. V samotném utkání si špatný den vybral Jiří Dopita, který se ocitl v několika šancích, ale žádnou z nich proměnit nedokázal. Naštěstí pro něj, to lépe zvládli spoluhráči.
 

Branky a nahrávky: 40. Galvas (Leška), 49. Andrašovský (Hamrlík) - 25. Plášek (Erat), 31. Selingr (Jareš), 47. J. Svoboda (R. Procházka). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 12:14, navíc J. Svoboda (Znojmo) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 3 728.

Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Klouček, Zubíček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.


Znojmo: Trvaj - Jareš, Mudroch, Bičánek, Všetečka, Chvátal, Kotaška, Švrček, Mojžíš - Selingr, Dopita, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, J. Svoboda - Plášek, Beroun, Erat - M. Růžička, Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

 

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 6. Fabuš (Kracík), 7. Laš (Důras), 12. Šindel (Benák), 31. Ludvík (Jasečko), 55. Divíšek - 13. Martin Procházka (Gulaš). Rozhodčí: Šír - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 11:6, navíc Dvořák (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4772.

Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Derner, od 28. navíc Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel. Trenéři: Kučera a F. Černý.


Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Šmach, Trončinský, M. Štěpánek - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Diviš, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

 

Litvínov - Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Domácí vstoupili do utkání s odhodláním rozšířit domácí neporazitelnost o další zápas. Před samotným zápasem bilance čítala devět utkání. Veškerá litvínovská snaha končila na výborně chytajícím Čechmánkovi, který byl evidentně klíčem k úspěchu hostů. Nicméně si vybral i kousek štěstí, neboť už po osmdesáti sekundách rozezvučil tyč branky Branda a horní konstrukci označil i tvrdě střílející Punčochář. Třinec vyhrál dvě třetiny na šance. Po gólu volaly zejména šance Květoně, Moravce a rovněž pokus Skořepy měl brankové parametry. Diváci se však  první změny skóre dočkali  ve čtyřiačtyřicáté minutě, k jejich nelibosti se rozsvítilo světlo právě za domácí svatyní. Šťastným střelcem byl Seman. Litvínovu se podařilo vyrovnat za deset minut, kdy se dokázal prosadit podařenou střelou Branda - 1:1. Nerozhodný stav vydržel až do dvaašedesáté minuty prodloužení.  Štefanka se zbavil puku střelou na branku Litvínova a odražený puk nasměroval k překvapení všech do sítě Tomík - 1:2.
 

Branky a nahrávky: 54. Branda (Hranáč) - 44. Seman (Peterek), 62. Tomík (Štefanka). Rozhodčí: Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 4050.

Litvínov: Franěk - Šlégr, Poživil, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec, od 21. navíc Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - J. Černý, Benda, Trávníček - Machulda, Rindoš, Sklenička - Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.


Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Švarný, Výtisk - Tomík, Štefanka, Moravec - D. Květoň, Peterek, Martynek - Hrňa, Skořepa, Steber. Trenéři: Kopřiva, Juřík a A. Mach.

 

Vítkovice Steel - Slovan Ústečtí Lvi 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

 

Branky a nahrávky: 13. Ujčík, 31. P. Hubáček (R. Hubáček), 64. Kuboš (Burger) - 25. Špirko (V. Novák), 49. Janků (M. Havel). Rozhodčí: Hradil - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:12, navíc A. Nedorost (Ústí n. L.) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3176.

Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Mrázek, Ovčačík, Heš - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - od 36. do 40. navíc Káňa. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.


Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, A. Novotný, J. Evan, Pojkar, Vágner, Klobouček, Zápotočný - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer - Janků, Pazourek, M. Havel - Šagát, Martinec, Heřman. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

 

Zdroj: onlajny.cz, ČTK, foto: Jan Beneš (sporting-photo.com)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář