Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 16. kola extraligy

26. 10. 2007

ObrazekObohaceno o komentáře. Ve šlágru kola porazily Karlovy Vary pražskou Slavii rozdílem třídy. Znojmo zabojovalo a dalo zapomenout na debakl s Pardubicemi, Zlín výrazně nehrozil. Kladno si zastřílelo proti Plzni. Vítkovice vyhrála na ledě Ústí. Třinec udolal Litvínov až na samostatné nájezdy. Sparta vyválčila výhru na ledě libereckých Bílých Tygrů.

 

 

Dnešní program nabídl šestici zápasů dalšího kola naší nejvyšší soutěže. Ve včerejší předehrávce porazily České Budějovice celek Pardubic. Jak už bylo zmíněno, tak největším tahákem byl souboj aktuálního a bývalého lídra ligy. Pražané nedokázali ani v jednom případě přelstít domácí obranu v čele s výborným Sáblíkem a tím pádem neměli naději na úspěch.

 

 

HC Oceláři Třinec - HC Litvínov 3:2sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0 - 1:0)

Ani v pátém utkání v řadě neokusili třinečtí hokejisté pocit prohry. Utkání s Litvínovem však bylo zkouškou odolnosti týmu. Domácím dvakrát soupeř utekl do vedení. Už ve čtvrté minutě se tvrdou střelou prosadil Rindoš a bylo jasné, že Litvínov do Třince nepřijel jen na výlet. Odpověď přišla z hole Květoně, který využil výhodu přesilové hry. Návrat do lepší výchozí pozice pro hosty zařídil po spolupráci s Reichelem Lukeš. Paradoxně oba jmenovaní se zapsali i do statistik trestů, neboť obdrželi shodně "desítku". Oceláři vyrovnali až pět minut před koncem základní hrací doby. Trefil se Korhoň. Předtím ještě nevyužili více než minutovou dvojnásobnou početní výhodu. Nerozhodlo ani prodloužení, ale klíčem k rozluštění bodové záhady se staly samostatné nájezdy. Zálešák s Tomíkem a výborný Vojtek zajistili pro svůj tým prémiový bod.

Branky a nahrávky: 16. D. Květoň (Peterek), 55. Korhoň (Tomas), rozhodující nájezd Zálešák - 4. Černý (Rindoš), 32. Lukeš (Reichel). Rozhodčí: Minář - Kreutzer, Polonyi. Vyloučení: 5:9, navíc Reichel a Lukeš 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3305.

 

HC Znojemští Orli - RI Okna Zlín 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Nejspíš málokdo očekával, že se znojemský tým, tak rychle oklepe z debaklu, který utrpěl v týdnu s Pardubicemi. Domácí odehráli velmi dobré utkání, byli vždy o krok před soupeřem, což bylo klíčové v mnoha směrech zápasu. Prakticky o úvodní dva góly se zapříčili samotní hosté. Nejprve si Dopitovo nahození nešťastně srazil do sítě Ďurák a neefektně se to povedlo i brankáři Čechovi, který dostal příležistost před poslední dobou nejistým Murínem. Na čtyřgólové manko, které zařídili Haman s Eratem už hosté dokázali reagovat jen Balaštíkem, který zužitkoval trestné střílení a připravil tak spolehlivého Trvaje o čisté konto.

Branky a nahrávky: 14. Dopita (Selingr), 16. Dopita (Selingr), 31. Haman (Padělek), 37. Erat (Jareš) - 51. Balaštík z tr. střílení. Rozhodčí: Bolina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 2396.

 

HC GEUS OKNA Kladno - HC Lasselsberger Plzeň 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

Domácí jistě chtěli navázat na svou předcházející výhru z vlastního prostředí, ale jejich odhodlanost dostala už po šestnácti sekundách hry první varování. Ševcovu nepřesnou rozehrávku zachytil Vampola a k překvapení všech otevřel brankový účet zápasu. Vyrovnání přišlo za deset minut. Štěpánkova střela nebyla až tak nebezpečná, ale Málek ji nejspíš trochu podcenil. Kladnu narostla křídla. Nejprve Ševc a po něm Horna navýšili stav utkání po první třetině na tři-jedna. Ve velmi dobrém světle se předvedla současná domácí jednička Lev, který zneškodnil několik vyložených šancí soupeře včetně trestného střílení často úspěšného exekutora Vlasáka. Kladenští si udržovali svůj náskok a zcela po zásluze si na své konto připsaly cenné tři body.

Branky a nahrávky: 11. Štěpánek (Martin Procházka), 13. Ševc (Kuchler), 18. Horna (Martin Procházka), 25. Kalla (Štěpánek), 40. Patera (Kalla), 57. Kalla (Horna) - 1. Vampola, 35. Kubalík, 56. Laš (Důras). Rozhodčí: Konc (Slov.) - Prchal, Čížek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2249.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Už od prvních minut byli aktivnější hosté. Svůj tlak zúročili brankou v početní výhodě, kterou vsítil Šimíček. Domácí působili opařeným dojmem, naskytla se jim půlminutová přesilovka pěti proti třem, ale do nějakého sevření soupeře se nedostali. Jejich náznak snahy pak utnul Ujčík, který si sám nikým neobtěžován s gólmanem Ústí poradil. Zikmund měl namále i zakrátko Tomáškova střela se na čas dostala mimo jeho kontrolu.  O zvýšení aktivity se pokoušela zejména elitní řada Lvů. Janků, Pazourek ani Antoš na Pince nevyzráli. Naopak v polovině zápasu se trefil Burger a takřka vzápětí Hruška. Zikmunda obdržené branky vyvedly natolik z míry, že přepustil své místo Volkemu. Ten si svou premiéru odbyl velmi zdařile, neinkasoval a předvedl několik výborných zákroků. V závěru utkání překazil Pincovi nulu Klobouček.

Branky a nahrávky: 58. Klobouček (Zápotočný) - 4. Šimíček (Jurečka), 13. Ujčík (Krenželok), 30. Burger (Tomášek), 31. R. Hruška (Kuboš). Rozhodčí: Husička - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. Diváci: 4117.

 

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)

I přes neúčast tří klíčových hráčů dokázali Západočeši utkání zvládnout bez ztráty kytičky. Trenér Venera taktizoval, když místo jedničky Mensátora poslal do branky letos premiérově Sáblíka. Tento tak se ukázal jako klíčový. Už po třech minutách zajistila dvojice Zucker-Kumstát dvoubrankové vedení. Druhému jmenovanému zakončení značně ulehčil jeden z obránců, přes kterého se puk za brankovou čáru dostal. Velmi podařenou střelou se prezentoval Řezníček, ale smůla byla, že se zastavila o konstrukci branky. Tlak byl evidentní a Dubnův zásah byl jen jeho vyústěním. Slavia se snažila s výsledkem něco udělat, ale jak Beránek, tak i následně Hruška s Kadlecem na Sáblíkovi vyhořeli. Posledním mužem, který měnil výsledek byl Melenovský.

Branky a nahrávky: 2. Zucker (Procházka), 3. Kumstát (Skuhravý), 16. Duben (Grof), 58. Melenovský (Řezníček)

 

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Souboj těchto dvou týmů je vždy prestižní hned pro několik hráčů. Dres svých soupeřů obkléklo několik hráčů. Namátkou můžeme jmenovat Hniličku, Nováka, Kašpaříka či bratry Nedvědy s Vaicem. Liberec by se v případě vítězství mohlo dostat do čela ligy, ale vývoj zápasu mu k tomu nepomohl. O první výraznější šanci se postaral Ton, na druhé straně se mohl brankově prosadit Kašpařík. Po pěti minutách už na ukazateli skóre svítila jednička v kolonky hostů. Zapříčinil se o tom Langhammer, který efektně využil Dragounův pas. Odpověd mohla přijít z hole Plodka, ale ten svůj průnik nezakončil přesně. O druhý gól se postaral šikovným nahozením Černošek, který možná takticky využil toho, že Hnilička přes několik hráčů neměl dobrý úhel pohledu. Liberec hnán vyprodanou arénou bojoval, ale Duba dlouho byl neřešitelným problémem. Gól do šatny někoho povzbudí, někoho srazí. V tomto pravidle to zcela  neplatilo. Vykoukal sice vychutnal Hniličku a poslal Spartu do třígólového vedení, ale do závěrečného dějství vyrazili Tygři s ještě větší bojovností. V osmačtyřicáté minutě Plodek napodruhé proti Dubovi uspěl. Jiskřičku naděje vykřesal o čtyři minuty později důrazný Vantuch, který v přesilovce nasměroval vyražený kotouč do sítě. Drama vrcholilo, Kašpařík ani Čermák vytouženého vyrovnávacího gólu nedosáhli.

 

Branky a nahrávky: 48. Plodek (Klimenta), 52. Vantuch (Žabka) - 5. Langhammer (Dragoun), 13. Černošek (Hromas), 40. Vykoukal (Vondráček)

 

Zdroj: klubové weby, foto: sporting-photo.com (Jan Beneš), edit: hokej.estranky.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář