Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slávistický trůn se třese, útok začíná

3. 10. 2008

Po dvou včerejších předehrávkách pokračuje dalšími pěti zápasy naše nejvyšší domácí soutěž. Hlavní otázkou jedenáctého kola je bezesporu to, zda-li Slavia odolá atakům soupeřů. Svěřenci trenéra Růžičky mají minimální náskok a prakticky je může přeskočit Plzeň či Vítkovice.

 

 

Všechny adepty na první místo v lize navíc spojuje jeden zásadní fakt. Všechny týmy totiž hrají svá utkání na ledě soupeřů, což nikomu nedává vůbec žádné výhody. Slávisté však k jistotě vedení potřebují minimálně bodovat, ale samozřejmě výhra by byla daleko vhodnější indícií večera.

 

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha (17:00)

Třinečtí po kolapsu v Českých Budějovicích překvapivě rychle našli stav vyrovnanosti a výsledkově dali za poslední dva zápasy na krutý debakl zapomenout. Mužstvo nepotřebovalo ani výrazný impulz v podobě změny trenéra a hned proti Zlínu si připsalo důležitou výhru. Na úspěch navázali i v minulém kole, když překvapivě triumfovali i na ledě Karlových Varů.  Pražané se drží na špici jak můžou. Měli však už na mále, jen díky výhře v Liberci svou pozici neztratili. Tlak je velký, rozhodnou maličkosti.

Tip autora: 10

 

HC Znojemští Orli - HC Lasselsberger Plzeň (17:30)

Znojmo je frekventovaným tématem posledního období. Tým je ve výkonnostní krizi, už pět zápasů se nedočkal výhry a situace růžově nevypadá. Orlům citelně chybí lídr Jiří Dopita a celkově celek trápí i slabá koncovka. Dnes je čeká zkouška ohněm, neboť na jejich led přijíždí jeden z adeptů na první příčku tabulky. Motor Lasselsbergeru ubral na otáčkách, ale výhry nad Libercem a posléze nad Kladnem se počítají. Rozevřou Orli svá křídla nebo plzeňští jejich hnízdo vyplení?

Tip autora: 02

 

HC GEUS OKNA Kladno - HC Vítkovice Steel (17:30)

Kladno zatím v domácím prostředí nikterak nezáří a bohužel aktuálně je forma týmu někde mimo led. Tým už pět zápasů v řadě nebodoval a propadl se do druhé poloviny tabulky. Naopak Vítkovice šlapou jako švýcarské hodinky a Hadamczikova léčba je zatím nadmíru úspěšná. Celek Steelu si drží šestizápasovou sérii a do utkání jednoznačně vstupuje s rolí favorita.

Tip autora: 2

 

HC MOUNTFIELD České Budějovice - BK Mladá Boleslav (17:30)

Budějovičtí už tři kola kráčí po vítězné cestě a dávají pomalu zapomenout na úvodní nestabilní výkonnost. O ničem jiném než o výhře nejspíš nemůže být z pohledu domácích řeč. Tým má ambice být mezi nejlepšími celky ligy a tento sen zrealizuje jedině bodovým podkladem. Nováček soutěže nemá v Budvar aréně co ztratit.

Tip autora: 1

 

HC Moeller Pardubice - RI OKNA Zlín (18:00)

Souboj osmého celku s desátým může být zajímavým srovnáním sil. Moeller i Zlín těží hlavně z domácího prostředí, a tak se automaticky nabízí role favorita pro domácí mužstvo. Pardubice v minulém kole těsně prohráli na ledě Vítkovic a bodové manko budou chtít jistě zaplnit. Zlín poprvé v sezóně nedokázal domácí utkání dovést během šedesáti minut do vítězného konce, Budějovice byly nakonec úspěšnější díky brance v prodloužení. Bude nadále platit pravidlo domácí vyhrává nebo Zlín přetrhne svou nepříznivou sérii?

Tip autora: 1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář