Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Plzeň - Třinec

15. 11. 2007

ObrazekPo reprezentační přestávce je na programu další kolo naší nejvyšší soutěže. V přehrávce přivítá Plzeň hokejisty Třince. Bude se jednat o souboj sedmého s pátým celkem průběžné tabulky. Odolá třinecká tvrz plzeňské hravosti?

 

 

 

Plzeňská forma je z posledních devíti zápasů jako na houpačce. Nicméně své domácí zápasy svěřenci Jiřího Kučery zvládají velmi dobře. O tom svědčí zajména fakt, že devět zápasů z desíti bylo vítězných. Led západočeského klub byl dobyt  pouze  Bílými Tygry z Liberce, kteří dokázali zápas vyhrát v prodloužení.

 

Třinec z posledních dvou zápasů nezískal ani bod, ale jeho dosavadní výkony mohou být pro hlavní představitele klubu potěšující. Oceláři se zabydleli mezi TOP 5 soutěže a rozhodně budou chtít atakovat i vyšší příčky. Můžou se spolehnout na svůj dosavadně úspěšný herní systém podpořený vynikajícím gólmanem. V záři světel se již delší dobu ocitá Martin Vojtek, který vládne brankářským statistikám extraligy a zatím s přehledem zastiňuje očekávanou jedničku klubu Romana Čechmánka.

 

Oba klubu se v případě výhry mohou dostat do lepších pozic v tabulce, nicméně nejspíš jenom do dalšího hracího dne. Celková historická bilance hovoří těsně pro Plzeň, která je v aktivním statusu. Hlavním faktem jejího triumfu je výborná bilance ze soubojů, která se odehráli na jejím ledě. Z 28 zápasů jich rovných 17 skončilo triumfem Plzně.

 

Samotné utkání to bude jistě zajímavé. Ofenziva versus defenziva, takto by se rovněž mohl charakterizovat souboj zmíněných celků. Plzeň je aktuálně druhým nejlépe střílejícím klubem soutěže, naproti tomu Třinec má pro změnu nejlepšího gólmana a rovněž jednu z nejméně prospustných defenzív ligy. Co se týká individualit, tak na tom budou nejspíš oba celky stejně. Dalšími faktory bude forma jednotlivců. Velmi dobrou produktivitou se prezentuje domácí duo Důras-Fabuš, na druhé straně si standartní výkony udržuje Peterek a brankově se daří Tomíkovi.

 

Předpokládané sestavy:

Málek - Nikolov, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Martinec, Cartelli, Dobrovolný - Dvořák, Divíšek, Matějovský, Fabuš, Kracík, Ludvík, Vlasák, Šindel, Adamský, Důraz, Vampola, Laš.

Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Švarný, Andersons, Výtisk - Štefanka, Kolusz, Korhoň - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zálešák, Skořepa, Tomas - Hampl, Steber.

 

Celkově vzato se očekává vyrovnané utkání. Otázkou bude jak si domácí poradí s málo průchodnou obranou soupeře. V každém případě jim bude hrát do karet fakt, že se mohou spolehnou na podporu fanoušků. Možná budeme svědky sedmé výhry Plzně.

Tip autora: 10

 

Zdroj fotky: hcplzen.cz (Milan Podpera)

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář