Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview úterních předehrávek extraligy

27. 11. 2007

ObrazekNebývá tomu příliš zvykem, aby se v jeden hrací den konaly hned tři předehrávky. Samotnou raritu navyšuje i fakt, že každý zápas  je v programu jiného kola.  Slavia hostí Vítkovice,  Plzeň se utká s Pardubicemi a Sparta změří síly se Zlínem.

 

 

 

Těžko určit, který zápas bude z fanouškovského hlediska tím šlágrem večera. Možná o něco větší pozornost bude směřována na celek Moelleru Pardubice, který se poprvé představí s velmi zajímavou dvojicí na provizorním postu trenéra. Po odvolaném Miloši Říhovi povedou mužstvo generální manažer Zbyněk Kusý a legendární útočník Vladimír Martinec.

 

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel (17:30)

(předehrávka 26. kola)

Domácí si pečlivě obsadili post nejlepšího celku extraligy, dá se očekávat, že o čtyřbodový náskok nebudou chtít přijít. Pražané jsou v utkání jasným favoritem, nahrává jim k tomu mnoho faktů. Slavia s moravským klubem už  šest let v normální hrací době neprohrála, navíc výsledkový rozdíl je rovněž na jiné lince. Vítkovice čeká už čtvrtý zápas na ledě soupeře, což jistě není nikterak výhodné. Do Prahy neodcestovala čtveřice hráčů. Na marodce jsou Barinka, Kuboš, Gulaši a nově také Prorok, jenž si obnovil zranění kolene.

Předchozí vzájemný zápas (7:0)

Tip autora: 1

 

HC Lasselsberger Plzeň - HC Moeller Pardubice (17:30)

(předehrávka 35. kola)

Vicemistr uplynulého ročníku extraligy začíná novou éru. Po již zmíněném odvolání trenéra Říhy tým dočasně povede dvojice Kusý - Martinec. Jejich premiéra rozhodně nebude jednoduchá. Čeká je soupeř, jenž sedm zápasů v normální hrací době neprohrál, což bezesporu nasvědčuje velmi dobré současné formě západočeského celku. Otázkou zůstává, zda-li se povede Pardubicím zlomit odpor domácích hráčů a případně tak přerušit nepříznivou vzájemnou zápasovou bilanci.

Předchozí vzájemné zápasy (2:0, 7:5)

Tip autora: 10

 

HC Sparta Praha - RI Okna Zlín (18:00)

(předehrávka 40. kola)

Souboje mezi pražskou Spartou a Zlínem bývají často velmi vyrovnané, dá se tedy očekávat další drama. Obhájce titulu je v zápase favoritem, nicméně jeho poslední domácí vystoupené nikterak přesvědčivá nebyla. Z posledních třech zápasů před vlastním publikem získali pouze dva body, což rozhodně nesplňuje předepsaný plán. Hosté pro změnu by rádi přerušili nepříznivou bilanci vystupování na ledě soupeřů. Během uplynulých osmi zápasů si přivezli pouze bod z Vítkovic. Pozornost jistě bude budit souboj dvou kanonýrů soutěže. Sparťanský Ton má na kontě čtrnáct zásahů, zlínský Balaštík ještě o gól více. Rozšíří někdo z nich svou bilanci? Povede se Zlínu bodovat?

Předchozí vzájemné zápasy (1:2, 4:3)

Tip autora 1

 

Zdroj fotky: hcslavia.cz (Tomáš Kulhánek)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář