Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 8. kola extraligy

4. 10. 2007

ObrazekOsmé kolo naší nejvyšší soutěže nabídne pět duelů. Nabízí se otázka. Uhájí Karlovy Vary výsadní postavení v čele soutěže? Nyní si na první místo brousí zuby tři další celky. Kromě známých Českých Budějovic jsou ve hře obě pražská "S". Prvně dva jmenované kluby hrají doma, Sparta a Slavia zahajují na ledě soupeře.

 

Další série zápasů se nezúčastní celky Znojma, Liberce, Pardubic a Zlína. Zatímco prvně dva jmenované kluby již svůj duel odehrály dnes (2:1sn), tak druhá dvojice se utká až 29.1.2008. Papírově nejlepší pozici tohoto kola mají České Budějovice, které hostí tápající Kladno. Karlovy Vary jsou rovněž favoritem proti Vítkovicím. Nováček z Ústí bude mít horký led, přijede pražská Sparta, která je nyní ve velké formě.

 

HC Oceláři Třinec - HC Lasselsberger Plzeň

Domácí jistě budou jistě psychicky posilněni z posledního zápasu. Ve Vítkovicích vybojovali v nájezdech výhru a na vlastním ledě jistě půjdou po vítězství. Předpokládá se, že se v bráně ocelářského celku objeví opět Martin Vojtek. Oba kluby dělí v tabulce pravdy pouhý jeden bod, tak se dá očekávat zajímavá bitva.Třinec "čistě" vyhrál doma zatím pouze jednou, hosté na vítězný úspěch z ledu soupeře čekají.

Tip autora: 1

 

HC Litvínov - HC Slavia Praha

Severočeši už čtyři zápasy v řadě nedokázali zvítězit, nyní sice budou jistě podpořeni svými fanoušky, ale čeká je velmi silná Slavia. Pražský celek by rád rozšířil třízápasovou sérii výher, otázkou zůstává jak velký odpor bude jejich soupeř klást. Litvínov okupuje zatím spodní patra tabulka, ale slávisté mají reálnou šanci se posunout až na nejvyšší příčku.

Tip autora: 10

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Sparta Praha

Stejně jako její městský rival, tak i Sparta může případně zaútočit na první příčku ligové tabulky. Pomoci jim k tomu může aktuální forma (4 výhry v řadě) a také ztráta bodů soupeřů. Co se týká Ústí tak to prakticky nemá co výrazně ztratit. Nutno však říct, že může svého protivníka značně potrápit a navázat tak na zisk jeho skalpu z letošního Tipsport Cupu.

Tip autora: 02

 

HC Mountfield České Budějovice - HC GEUS OKNA Kladno

Šest utkání, taková je zatím série jihočechů, kdy nepocítili chuť porážky. Do tohoto duelu půjdou jako velcí favorité. Samozřejmě právem. Kladno sice na Spartě naznačilo, že by se mohlo herně zvednout, ale těžko říct, zda-li se forma objeví už nyní. Hosté jistě budou spoléhat na novou hvězdnou akvizici, která se jmenuje Jan Tomajko. Jedenatřicetiletého útočníka získal klub z prvoligové Olomouce na přestup.

Tip autora: 1

 

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel

I aktuální lídr soutěže rozhodně je pasován do role favorita zápasu. Karlovarští neokusili hořkost porážky po šedesáti minutách a jistě budou chtít tu bilanci udržet i přes tohle měření sil s Vítkovicemi. Hosté stále nemohou počítat se službami útočníka Jiřího Burgera, který si léči pochroumaný kotník.

Tip autora: 1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář