Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 37. kola extraligy

4. 1. 2008

ObrazekDnes je na programu další série zápasů naší nejvyšší soutěže. Z šesti duelů budí nejvyšší pozornost střetnutí Českých Budějovic a Třince. Utká se druhý se čtvrtým týmem aktuální tabulky. Jihočeši jsou v herní krizi a rádi by neúspěšné výsledky ukončili. Stejně tak by Slavia ráda okusila pocit vítězství, musí však porazit Plzeň. Roli favorita by měla potvrdit i Sparta, kterou doma čeká Znojmo.

 

 

Utkání mezi Ústeckými Lvy a Zlínem bude soubojem i dvou nových trenérů. Bude úspěšnější domácí Votruba nebo zlínský Vlach vytáhne trumové eso z rukávu? V horším rozpoložení se nachází domácí kouč Votruba, jenž musí oželet služby šestihráčů základní sestavy. Vítkovice pokračují v náročném programu. Úspěch proti Pardubicím můžou potvrdit už dnes, kdy na vlastním ledě hostí celek Litvínova.  Atraktivní bude i zápas Kladna, který bude hájit svou úspěšnou sérii proti karlovarskému týmu.

 

HC Vítkovice Steel - HC Litvínov 17:00

Domácí ztráci na osmý Litvínov tři body, což bezesporu není mnoho. Vítkovice se mohou spolehnout na výhodou vlastního publika a navíc i na fakt, že se jistě nacházejí v lepším psychickém rozpoložení než tomu bylo nedávno. Úspěch proti Pardubicím se počítá. Nový kouč Bokroš tak právě vítězně zahájil svou novou trenérskou štaci. Marodka však už do karet domácího celku příliš nehraje. Mimo hru jsou stále Šimíček, Hubáček, Krenželok a Barinka. Hosty děsí fakt, že již deset let nedokázali na vítkovickém ledě vyhrát. Nyní šanci mají, otázkou zůstává jak jí dokáží využít. Pomoci jim k tomu může jejich aktuální forma.

Tip autora 02

 

HC Lasselsberger Plzeň - HC Slavia Praha 17:30

V tomto zápase se očekává vyrovnaný souboj. Slavia je sice v roli favorita nicméně vzhledem k její menší herní krizi se neočekává, že bude v utkání nějak výrazně dominovat. Oba celky z posledních pěti střetnutí vyhrály je jednou, což rozhodně ani v jednom případě nikomu na psychice nepřidá. Slávisté jsou i přes několik výpadků stále lídrem ligy a na svého soupeře mají náskok dvaceti bodů. I historická bilance hraje ve prospěch pražského klubu. Utkání mohou rozhodnout maličkosti.

Tip autora: 1

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - RI OKNA Zlín 17:30

Jak už bylo zmíněno, tak se bude jednat i o taktické měření sil dvou nových tváří na trenérských postech. Ústí osídlilokonec tabulky a rádo by jistě smazalo manko, které má právě na Zlín. Rozdíl je devítibodový. Role favorita je přikloněna k hostům, už z toho důvodu, že domácí se představí se značnš oslabeným kádrem. Ústí může využít moment překvapení, v každém případě musí vycházet ze zabezpečené obrany a nepustit zlínské triumfy Lešku s Balaštíkem do akce.

Tip autora 2

 

HC GEUS OKNA Kladno - HC Energie Karlovy Vary 17:30

Karlovarskému týmu po výborném úvodu soutěže dochází dech. Klub se krží na šestém místě a musí bodovat, aby si své postavení udržel, neboť se na něj tlačí Plzeň, jenž ztrácí pouze bod. Kladno se po hluboké krizi dostalo na výsluní. Z posledních deseti zápasů jich rovných osm dokázalo vyhrát a  bude chtít jistě svou sérii prodloužit i proti Varům. Čtyřiadvacet získaných bodů ze třinácti zápasů mluví za vše. Oba kluby dělí od sebe jedenáct bodů, ale po dnešním zápase to bude jinak.

Tip autora: 1

 

HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Oceláři Třinec 17:30

Mountfield má na svého soupeře náskok třinácti bodů, nicméně neměl by současnou pozici podcenit. Herní výsledky domácího klubu ukazují, že něco není v optimální poloze a bylo by na čase něco s tím už dělat. Budějovice se mohou pyšnit druhou nejlepší obranou v lize, nicméně na Třinec si musí tak i tak dát pozor.

Tip autora 02

 

HC Sparta Praha - HC Znojemští Orli 18:00

Pražané pomalu, ale jistě sbírají ztracené sebevědomí a jsou bezesporu favoritem zápasu. Orlí síla dostala trhliny po zranění Dopity, ze hry jsou i další klíčový hráči Tesařík, Kucharczyk a Procházka. Sparta bude postrádat Petra Nedvěda s Štrbu. Bilance vzájemných zápasů hovoří ve prospěch svěřenců trenéra Výborného, nicméně vyrovnanost zápasů poukazuje na herní soulad obou klubů.

Tip autora: 1

 

Foto: Jan Beneš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář