Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plzeň ztratila vyhraný zápas

15. 11. 2007

ObrazekV dnešní předehrávce na 21.kolo soutěže si hokejisté Třince díky vynikajícímu finiši odvezli z Plzně výhru. Mužem zápasu by se jistě mohl vyhlásit hostující Peterek, který se postaral o klíčové okamžiky zápasu, včetně rozhodujícího samostatného nájezdu.

 

 

 

Jak už bylo nastíněno, tak opravdu nechybělo mnoho a Plzeň mohla navázat na svou úspěšnou domácí sérii další výhrou, nicméně se tak nestalo. Hosté zcela podle očekávaní nasadili do brány aktuální jedničku Martina Vojtka a ten opět několikrát předvedl, že je výborným gólmanem.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:4sn (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)

 

Domácím se už po sedmi minutách hry naskytla zkrácená dvojnásobná početní výhoda. Nejprve putoval na trestnou lavici Sekeráš a posléze jej doplnil  Květoň. Plzeň svého soupeře zamkl v jejich obranném pásmu, ale slibné pokusy obránce Cartelliho zeď jménem Vojtek neprorazily. Na druhé straně pokoušel neúspěšně prosadit Tomík. Ve třinácté minutě se do zajímavé pozice dostal Martynek, ale trefit na čas odkrytou branku nedokázal.

 

Druhá třetina přinesla více zajímavějších akcí a také očekávané branky. V pětadvacáté minutě předvedl svou brilantní technikyu Vlasák, jeho průniku chybělo jen přesnější zakončení. Svou šanci promarnil i Adamský. Potvrdilo se heslo nedáš-dostaneš. Hosté se poměrně snadno dostali do přečíslení a Korhoň po přihrávce Zálešáka poprvé rozsvítil červené světlo za brankou - 0:1. Na Lasselsbergeru bylo vidět, že s výsledkem chce co nejdříve něco udělat. Matějovského projektil se zastavil až o masku hostujícího gólmana, hra musela být přerušena. Snaha přinesla vytoužené ovoce. V závaru před Vojtkovou brankou se nejlépe orientoval Důras a k radosti domácích příznivců stav vyrovnal - 1:1. Tentýž hráč se mohl zapsat do střeleckých statistik i za nedlouho. Při vlastním oslabení však tentokrát třineckou svatyni neohrozil. Závěr dvacetiminutovky hosté dohrávali v přesilovce pěti proti třem, která trvala více než minutu. Druhý gól však vsítit nedokázali i když Fabušově střele tomu moc nechybělo.

 

Krátce po zahájení závěrečného dějství normální hrací doby se musel pořádně protáhnout Málek, ke kterému se odrazil kotouč od brusle jeho spoluhráče Dreslera.  V 47. minutě se  opět ukázal ve výborném světle Důras. Hbitý útočník šikovně využil zaváhání třinecké obrany a ač v pádu, tak dokázal svůj průnik úspěšně zakončit. Když za tři minuty se trefil Šindel, tak se zdálo, že tři body zůstanou doma, jenže přišla nová realita. Během jednačtyřiceti sekund Květoň se Štefankou vrátili takřka hotový zápas opět do teorie otazníku.

 

Po šedesáti minutách zůstal stav nerozhodný, tak přišlo na řadu prodloužení. První zajímavou akcí byla šarvátka mezi Divíškem a Zálešákem, oba hříšníci putovali "za odměnu" předčasně pod sprchy. Oba týmy hrály opatrně, a tak se dostavily na řadu samostatné nájezdy. Vítězně z nich vyšli hosté díky zásahům Tomíka a Peterka. Na Šindelovu trefu už z plzenškých hráčů nikdo navázat nedokázal ani vyhlášený specialista Vlasák. Oceláři si tedy odvezli z Plzně dvoubodovou výhru.
 

 

Branky a nahrávky: 34. Důras (Vampola), 47. Důras (Vampola), 50. Šindel (Kracík) - 28. Korhoň (Zálešák), 57. D. Květoň (Peterek), 57. Štefanka (Sekeráš), rozhodující nájezd Peterek. Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:9, navíc Divíšek - Zálešák oba 5 min. a do konce utkání, Malec na 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4131.

 

Zdroj: ČTK, foto: hctrinec.cz, edit: hokej.stranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář