Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pivko trefil dva body v Litvínově

27. 9. 2007

ObrazekPředehrávka 6. kola naší nejvyšší soutěže byla ve znamení souboje mezi Litvínovem a Pardubicemi. Prakticky se utkal desátý celek se čtrnáctým aktuální tabulky. Pardubice se utápěly v herní krizi a nyní snad nyní už se jim svítá na lepší časy. V Litvínově odehráli svěřenci trenéra Říhy povedený zápas, který vyšperkovali v samostatných nájezdech rozhodující trefou.


 

Litvínov - Pardubice 1:2 po samostatných nájezdech (1:0, 0:0, 0:1-0:0)

Hosté přijeli na horký led Litvínova i s kanonýrem Sýkorou, který se zároveň jako první odvážil vyslat projektil na domácí svatyni. Přesněji ale mířil spíše Šeda, ale Hübl byl pozorný. Moeller měl místy více ze hry, ale jako první udeřili litvínovští. Aktivní Benda naservíroval puk Hranáčovi, a ten si našel přesný úhel na rozsvítil červené světlo na Hylákovou brankou-1:0. Gól přinesl do hry domácích příjemné oživení a obrana soupeře se musela mít napozoru. V poslední minutě to mohlo být už 2:0. Litvínovu se povedl ve trojici přechod do brejku , první fázi sice stačil obránce soupeře zneutralizovat, ale následná střela od Vobořila zaměstnala Hyláka.

Pardubičtí nastoupili do druhé půle aktivněji. Závar před brankou Hübla zastavila až tyč. V osmadvacáté minutě zaburácel litvínovský stadion podruhé, ale ukázalo se že předčasně. Jánského zakončení bylo posouzeno jako nedovolené (vysoká hůl), takže stav zůstal beze změny. V třicáté minutě se domácím povedl brejk, Reichel vybídl na zteč pardubické branky Trávníčka, ten však skončil po ataku obránce v síti sám. Severočeský kapitán pak vyzkoušel postřeh Hyláka sám. Jeho střelu brankář, ale kutálející puk zamířil kolem brankové čáry ven. V posledních minutách se strhla po střele Vobořila a dalších následných pokusech před brankou Moelleru šarvátka, ze které vyšly hůře litvínovští s jedním dvouminutovým trestem navíc.

V poslední dvacetiminutovce normální hrací doby se přece jen "perníkáři" vytouženého vyrovnání dočkali. Po promarněné šanci trojice Andrašovský - Pivko - Somík se za dalších pětadvacet sekund mohli konečně radovat. Snopkova střela prošlo skrz bránící hráče a Hübl poprvé vytahoval puk ze své svatyně-1:1. Nutno dodat, že kotouč byl nejspíše tečovaný. V dvaapadesáté minutě si Hylák vychutnal v tváří tvář Rindoše, kterého pozičně vytlačil mimo ideální úhel. Za dvě minuty později se mezi střelce mohl opět zapsat Snopek, ale jeho ránu zastavila tyč a následná dorážka Sýkora skončila v Hüblových chráničích.

Normální hrací doba vítěze neurčila, a tak muselo se přejít do prodloužení. Poprvé o sobě dal výrazněji vědět Pivko, jeho pokus z otočky ale branku minul.  Křídelní útočník si nechal branky na nejlepší okamžik. První a následně i další samostatný nájezd bezpečně proměnil a zajistil pro svůj klub důležitou výhru, která jistě hráčům dodá na sebevědomí.

Branky: 16. Hranáč (Benda) - 45. Snopek, rozhodující nájezd Pivko

Litvínov: J. Hübl ml. - Koma, Skuhrovec, Vobořil, Hranáč, Punčochář, Kubát - Kubinčák, Reichel, Trávníček - J. Černý, Benda, Jenáček - Jánský, Lukeš, Machulda - Bahenský, Rindoš, Bednařík. Trenér: J. Hübl st. a Rosol.

Pardubice: Hylák - Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, M. Šeda, Posmyk - P. Sýkora, Pucher, M. Hlinka - Andrašovský, Pivko, Somík - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Klejna, Rákos, Zohorna. Trenér: Říha a Rohlík.

 

Zdroj: ČTK, foto: (Peter Pucher) hokejcb.cz, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář