Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pardubice bojovali, ale Plzeň se radovala

27. 11. 2007

ObrazekHokejisté Pardubic přicestovali na led Plzně s vědomím, že je čeká těžký soupeř, který je doma takřka k neporažení. Moeller si dlouho vedl velmi dobře, ale veškerá snaha byla utlumena vyrovnávacím gólem domácích, který padl dvě minuty před záverečnou sirénou. Obrat dokonal v prodloužení Benák.

 

 

Pod vedením provizorního trenérského dua Martinec-Kusý se pardubický celek prezentoval nesmírně bojovným výkonem, který málem slavil toužebný vítězný triumf. Jak už bylo zmíněno, tak k tomu hosté neměli daleko. Zatímco v úvodních dvou třetinách byli o poznání střelecky aktivnější Pardubice, tak poslední dvacetiminutovka byla pro změnu v režii Plzně.

 

HC Lasselsberger Plzeň - HC Moeller Pardubice 3:2p (0:1, 1:1, 1:0-1:0)

Domácím se naskytla už ve třetí minutě výhoda přesilové hry, nicméně se k výraznějšímu ohrožení Lašáka nedostali. Sedmá minuta přinesla první změnu skóre. Snopek využil situace, že před Málkem se odehrával tvrdý boj o každý centimetr ledu a šikovným nahozením a hlavně díky odrazu od Rolínkovi brusle se kotouč ocitl v brance - 0:1. Posléze byla hra rozkouskována sérií několika vyloučení, ale oba gólmani i s připsěním dobré spolupráce obrany svou klec od gólové pohromy ochránili. V osmnácté minutě se Málek musel pořádně protáhnout po tvrdé střele Havíře.

 

Už v úvodu druhého dějství se dostal Adamský k sólovému úniku, nicméně nezakončil, jak si jistě přál. Smutnit však nemusel dlouho. Po přihrávce Divíška se opřel do střely a Lašák lovil puk až ze sítě - 1:1. Plzni po brance narostla křídla. Za nedlouho se ve výborné pozici ocitl Laš, ale neuspěl. Velkou šanci zahodil Vlasák, kterému se nepodařilo neposedný kotouč ukočírovat a vyslat jej na značně nekrytou branku Pardubic. V šestadvacáté minutě se Ludvíkovi sice povedlo dostat až před Lašáka, skupinku mezi jeho betony hledal marně. Neuspěl ani Matějovský, jemuž pardubický gólman v poslední chvíli vypíchl z hokejky puk. Moeller šel do vedení v poslední minutě druhé třetiny. Přesilovku zužitkoval Hlinka - 1:2.

 

Třetí třetina mohla rozhodnout, hosté do ní vstupovali s více než minutovou početní výhodou. Usadit se v útočném pásmu však nedokázali. Připomněl se kanonýr Sýkora, který rozezvučnil konstrukci branky. V čtyřiačtyřicáté minutě mohl vyrovnat Pucher, jeho projektil však narazil do připraveného Lašáka. O tři minuty později prověřil Málkův postřeh Somík. Postupně to vypadalo, že si Moeller kouskováním hry náskok udrží. Opak byl pravdou. Důras využil svého místa a nekrytého puku a nadvakrát jej dopravil za záda hostujícího brankáře - 2:2. Poslední dvouminutovka utekla jako voda a muselo na řadu přijít prodloužení. Po jeho čtyřech minutách dokonal obraz povedenou střelou Benák a zajistil tak prémiový bod pro svůj celek.

 

Branky: 21. Adamský, 58. Důras (Benák), 64. Benák (Vampola) - 7. Rolinek (Snopek ), 40. Hlinka (Píša).

Statistiky - střely: 29:27, buly: 42:42, vyloučení: 13:12, využití: 1:1.

 

Plzeň: Málek  - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, L. Martinec - Vlasák, Divíšek, Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Matějovský.

Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, J. Kolář II. - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Tvrdík, Pucher, Somík - Starý, Koukal, Ondřej - Bláha, Zohorna, Rákos.

 

Zdroj foto: hcplzen.cz (Milan Podpera)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář