Jdi na obsah Jdi na menu
 


Padělek trefil pro Znojmo dva body

4. 10. 2007

ObrazekDnes byla na programu předehrávka 8. kola naší nejvyšší soutěže. Utkal se devátý s pátým týmem tabulky. Do role mírného favorita byl pasován celek Liberce, ale bylo jasné, že bude k vidění vyrovnaný duel. Výhru Orlů zajistilo duo Dopita-Padělek, které bravurně zvládlo zakončení samostatných nájezdů.

 

 

HC Znojemští Orli - HC Bílí Tygři Liberec 2:1sn (0:1, 1:0, 0:0-0:0)

 

Oba celky se musely obejít bez několika hráčů základní sestavy. Domácím chyběla rovná čtveřice hráčů. Jmenovitě se jednalo Chmelíře, Štacha, Mojžíše a Bičánka. Ani Liberec nedorazil v plné síly, zranění nepustilo do hry duo útočníků Pletka-Šachl.

 

Už ve třetí minutě utkání putoval na trestnou lavici domácí Vyrůbalík, ale Tygři se nedokázali přes dobře bránící celek Znojmo usadit do jejich pásma. Naopak výrazně zahrozil Tesařík, s jehož střelou měl liberecký Hnilička plno práce. Domácí hýřili aktivitou, mrzet je mohl útočný výpad tří hráčů, který nepřesností skončil u Pláška. V šesté minutě se po Jarešově přihrávce opřel do střely Dopita a zazněl plný tón konstrukce branky. Hosté byli jako v jednom ohni, šance střídala šanci a reprezentační gólmanská jednička se trvale udržovala v pohybu. V devatenácté minutě ale zaburácelo v sektoru hostů. Plodkova střela se docela se štěstím zakutálela za záda Trvaje a rázem se měnilo trochu nečekaně skóre-0:1.

 

I druhá třetina pokračovala ve svižném tempu. Už po devětadvaceti sekundách se stav k radosti domácích fanoušků srovnal. Jarešovu střelu tečoval přesně Dopita-1:1. Znojmo si nadále vytvářelo dostatek šancí, ale Hnilička udolával co jen mohl. Neuspěl na něm ani Meindl, který se pokoušel několikrát vydolovat puk a uklidit ho do sítě. Stejná spolupráce při znojemském gólu se mohla opakovat v třiatřicáté minutě, ale Dopita puk netrefil.

 

Čekalo se, že v záverečné třetině bude znojemský tlak gradovat a padnou další branky za záda výborného Hniličky. Prognóza nevyšla, liberecký brankář odolával a jen potvrdil proč je asi nejlepším  mužem s maskou v extralize. Dvě minuty před zazněním sirény mohl rozhodnout Růžička, ale Hnilička si jej povodil jak potřeboval, posléze nevyšel mladému útočníkovi ani reparát.

 

V prodloužení se nerozhodlo, a tak přišly na řadu známé samostatné nájezdy. Loterii dáš-nedáš vyhrál celek Znojmo, hlavní díky dvěma exekutorům Dopitovi a Padělkovi, kteří elegantně rozvlnili síť za překážkou jménem Hnilička.

 

Branky a nahrávky: 21. Dopita (Jareš), rozhodující nájezd Padělek - 19. Plodek (Klimenta). Rozhodčí: Husička - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 1791.

 

Zdroj: ČTK, foto: ČTK, edit: hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář