Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo sesadí Slavii z čela tabulky?

30. 9. 2008

ObrazekSedmi zápasy dnes pokračuje naše nejvyšší domácí soutěž. Desáté kolo se ponese ve znamení, zda-li se podaří Slavii uhájit trůn aktuálního krále ligy. Plzeň a Vítkovice, hlavní pronásledovatelé pražského celku, hrají svá střetnutí doma, zatímco svěřenci trenéra Růžičky čeká boj na ledě soupeře.

 

 

Šlágrem kola by mohlo být střetnutí Vítkovic s Pardubicemi. České Budějovice cestují na led  Zlína, který v domácím prostředí dosud neztratil ani bod. Mladá Boleslav by ráda odčinila potupný debakl od Pardubic, nicméně čeká jí Sparta, která je rovněž po výhře hladová. Dokáže Třinec vybojovat pro trenéra Stavjaňu další výhru? Nebo Karlovy Vary zužitkují výhodu domácího prostředí. Špatnou bilanci z venkovních zápasů má Znojmo. První krok ke smazání bídy může udělat na ledě Litvínova.

 

HC Vítkovice Steel - HC Moeller Pardubice (17:00)

Souboj třetího a pátého celku soutěže bude rozhodně poutat pozornost. Domácí jistě pomýšlejí na posun v tabulce. Od prvního místa je dělí pouhé tři bod, tento handicap můžou odstranit už dnes. Musí však vyhrát a budou rovněž potřebovat i jistou výsledkovou souhru. Prosba o největší pomoc by patřila Liberci, jenž hostí právě Slavii, aktuálního leadera soutěže. Ruku k dílu by muselo podat i Kladno, které by mělo Plzeň obrat minimálně o dva body.

 

 

Pardubice si proti Mladé Boleslavi s chutí zastříleli a zajisté nebudou chtít nechat body po lehkém boji. kromě úvodního menšího kolapsu se Slavií si Moeller drží v domácím prostředí 100% bodovou úspěšnost. Bodový úspěch by jim pomohl v pozici, neboť od desátého místa je dělí pouhý bod. Stabilizace výsledků bx přišla týmu vhod.

Absence: Varaďa - Nacházel

Tip autora: 1

 

RI Okna Zlín - HC Mountfield České Budějovice (17:00)

Zlínské mužstvo těží z domácího prostředí maximum. všechny Čtyři dosavadní zápasy vyhráli a to je prozatím jediný zdroj zisku bodů. Z venkovního prostředí má tým pouze bod z porážky po nájezdech z ledu Znojma. Mountfield se začíná vracet na očekávanou výkonnostní kolej. Jihočeši dvakrát v řadě vyhráli výraznějším rozdílem a mají nemalé šance si sérii prodloužit i na ledě Zlína.

Absence: nikdo

Tip autora: 02

 

HC Lasselsberger Plzeň - HC GEUS OKNA Kladno (17:30)

Domácí podlehli v souboji o první místo Slavii a proti Liberci se menší úpadek projevil. Utkání nakonec sice západočeský klub vyhrál, ale cíl tříbodové výhry nebyl splněn. Nyní tedy vše začíná od nuly. Pražský klub má horší los, Plzeň zajisté vsadí vše na to, aby se opět mohla vrátit do čela ligové tabulky.  Pro Kladno je šesté místo úspěchem, avšak otázkou zůstává, zda-li se tým dokáže udržet v horní polovině tabulky. Favoritem dnes rozhodně není a to může hrát důležitý faktor.

Absence: Dobrovolný, Ludvík - Z. Nedvěd, Kopřiva

Tip autora: 1

 

HC Litvínov - HC Znojemští Orli (17:30)

Litvínov se postaral o největší překvapení minulého kola, když dokázal porazit Slavii na jejím vlastní ledě. Tímto výsledkem rozhodně odčinil tvrdý direkt z ledu Vítkovic. Domácí před vlastním publikem příliš neoslňují, jejich bilance ze zápasů je vyrovnaná. Porážka se Spartou a s Plzní, výhra nad Zlínem a Karlovými Vary. Přesto však lze říct, že žádný ze soupeřů neměl nic zadarmo. Znojmo se trápí a bez tahouna Dopity, jakoby ztratilo sílu někomu výrazně vzdorovat. Orli mají sice zápas k dobru, nicméně šestibodový ziks z osmi zápasů rozhodně za povšimnutí v pozitivním pohledu nestojí.

Absence: Dopita, Svoboda

Tip autora: 1

 

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha (17:30)

Výhra na ledě Třince, triumf nad Znojmem a náhle kolaps. Nováček soutěže dostal po dvouzápasové euforii velmi tvrdý úder od Pardubic. Pětibrankový debakl smetl ze stolu všechno vše pozitivní. Návrat na cestu úspěchů bude těžký a obzvlášť, když dalším soupeřem je Sparta, která bude chtít zajisté odčinit prohru z Českých Budějovic. Pražané zůstávají za očekáváním a další bodové neúspěchy mohou přinést odstup od špičky tabulky.

Absence: Rozsíval, Eiselt - Jerofjejevs, Vykoukal, Látal, Koreis

Tip autora: 2

 

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec (18:00)

Zdá se, že karlovarská ofenziva se již probouzí z hokejového spánku. Během posledních dvou zápasů nastříleli Energetici víc než solidních jedenáct branek. Naproti tomu Třinec se aktuálně svázal s nálepkou nejhorší defenzivy. Oceláři inkasovali 34 gólů, což je nejvyšší počet v celé lize. Tým zabojoval proti Zlínu a potěšil jinak stále zachmuřeného a zároveň ohroženého trenéru Stavjaňu. Pomůžou hráči stabilizovat židli svého kouče?

Absence: Polák, Steber, Seman, Balej

Tip autora: 10

 

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha (18:30)

Výkony Liberce jsou zklamáním. Tým, který ještě nedávné minulosti pevně držel špici tabulky se otřásá ve slabých výkonech. Útok není produktivní, obrana nepomáhá gólmanům, kteří rovněž zrovna nemají extra formu. V minulém kole Tygři vybojovali cenný bod na ledě Plzně, bude to jejich směrovka k lepším výsledkům? Slavia hraje o udržení svého prvního místo a zaváhání by ji mohlo stát pád až na třetí pozici. Domácí porážka v minulém kole s Litvínovem mohla nabourat jinak silné sebevědomí mužstva.

Absence: Plodek, Víšek, Pabišta, P. Nedvěd - Sloboda, Kraft

Tip autora: 10

 

Zdroj: klubové weby, FOTO ZLIN PRESS - PETR SAGNER

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář