Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hotovo! Hubáček míří definitivně do Brna!

11. 1. 2010

ObrazekVIDEO: Toužebný sen mnoha brněnských fanoušků se stal realitou. Jednání představitelů Komety s Vítkovicemi o přestupu Petra Hubáčka dospělo k očekávané dohodě. Reprezentační útočník tak mohl zamířit do svého rodného klubu, se kterým vzápětí podepsal víceletý kontrakt. Informaci přinesly s odkazem na sdělení sportovního manažera Jaroslava Medlíka oficiální stránky brněnského klubu.

 

Transfer zahrnoval i přestup Pavla Selingra, který v poslední době vypomáhal prvoligové Olomouci. Změna se týkala i Petra Polodny, který se z Brna vrátil zpět do týmu Mory. Třicetiletý Hubáček patří již několik let k ikonám nejvyšší domácí soutěže a rovněž je i nedílnou součástí reprezentačního mužstva. Obnovenou premiéru v modrobílém dresu by si mohl odbýt již v pátek na ledě Plzně.

 

Téměř deset let trvala Hubáčkova mise ve Vítkovicích, během které si stihl odskočit na dva roky do zámoří. V nejslavnější soutěži světa stihl v dresu Letců z Philadelphie odehrát jen šest duelů, ale přesto se dočkal sladkého opojení v podobě vstřelení branky. S ohledem na prakticky stálé paběrkování v záložním týmu se rozhodl vrátit domů a upsal se na rok Zlínu. Angažmá ve valašském týmu nemělo patřičný výsledek, neboť se mužstvo nedokázalo dostat ani do play off. Návrat do Vítkovic byl vysvobozením.

 

Následné roky už byly ryze spojeny s městem průmyslu a nutno říct, že spolupráce byla úspěšná. Hubáček stabilně patřil k nejvytěžovanějším hráčům a své kvality prokazoval i v dresu národního mužstva, se kterým se představil i na dvou světových šampionátech (2006, 2007). Na mezinárodní scéně dosud absolvoval šestapadesát utkání a připsal si čtyři branky. Vyzkoušel si angažmá ve švýcarském Bernu a loni bojoval o výraznější pozici i v  Nižněkamsku. V aktuálním ročníku už hájil opět vítkovické barvy. Během sedmatřiceti utkání zaznamenal deset branek a u dalších devatenácti asistoval. Další kapitolu své profesionální kariéry bude psát již opět v rodném Brně.

 

Video: Malý Mario Lemieux

 

 

Zdroj: hc-kometa.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář