Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fabuš dovedl Plzeň k výhře

20. 9. 2007
ObrazekDnes byla na programu předehrávka 3. kola soutěže. Plzeň přivítala na svém ledě celek Kladna. Utkal se tak devátý s desátým týmem aktuální tabulky. V nesmírně vyrovnané utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které vyzněly jasně pro domácí. Hrdinou byl slovenský forvard Fabuš, který zaznamenal čtyři kanadské body.

Plzeňští se v zápase třikrát dostali do vedení, ale nakonec jen díky Benákovi, který v poslední minutě vsítil toužebný vyrovnávací gól si domáci zahránili kůži, potažmo celý zápas. Výborné utkání kromě Slováka Fabuše odehrál i Kracík, který zaznamenal branku a dvě gólové přihrávky. V dresu hostů byl nejpilnější Tenkrát s brankou a asistencí. V nájezdech předvedl své zlaté ruce opět i Tomáš Vlasák.

Lasselsberger si během úvodních minut vytvořil převahu, zejména Fabušova šance volala po gólu. Málka udržel v plné pozornosti nájezd Diviše, který díky dobře postavené konstrukci branky zakončen nebyl. První změna skóre nastala v páté minutě, kdy se prosadil Fabuš. Navýšit účet mohl Divišek, ale Orct byl proti. I kladenskému brankářovi pomohla tyč, která odrazila Adamského projektil. Hostům se nepovedlo využít půlminutou přesilovku pěti proti třem. Vyrovnání přišlo v třiatřicáté minutě, Horna zakončil akci Tenkráta.

Druhý úspěch Plzně přišel paradoxně v oslabení. Fabuš nabídl šanci Kracíka, a ten ji využil. Málek se potom musel v brance často ohánět, v pětačtyřicáté minutě ho překonal Kuchler. O čtyři minuty později se stav opět měnil. Střelec Kuchler se mohl z trestné lavice jen dívat, jak Šindel využívá početní výhody-3:2. Ale ani tohle skóre dlouho nevydrželo. Osvědčená spolupráce Procházky s Paterou slavila úspěch. Prvně jmenovaný vyvážil misky vah třetím dárkem v Málkově síti. Když zakončil svou pohlednou akci Tenkrát, tak se zdálo, že Kladno si nakonec odveze tři body. Jenže hokej se hraje šedesát minut a to se jen potvrdilo. V poslední minutě Benák zařídil srovnání stavu a oba týmy čekalo prodloužení. Oba kluby hrály opatrně, takže rozhodnout se muselo až v nájezdech. Šindel, Fabuš i specialista Vlasák se prosadili, na druhé straně byl úspěšný pouze Kalla, takže bonusový bod zůstal v domácím stadionu.

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 5:4 sn. (1:0, 1:1, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Fabuš (Kracík), 38. Kracík (Fabuš), 49. Šindel (Fabuš), 60. Benák (Kracík), rozhodující sam. nájezd Fabuš - 33. Horna (Tenkrát), 45. Kuchler (Šmach), 50. Martin Procházka (Patera), 59. Tenkrát. Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:8, navíc Schnabel (Kladno) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4096.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář