Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čaloun přestupuje do Ústí

15. 5. 2007
Nová posila byla oficiálně představena v pondělí dne 14.5.na tiskové konferenci. Na otázku jak se těší na nové angažmá odpověděl: Strašně moc, tahle smlouva je srdeční záležitost. Na tomhle zimním stadionu jsem 15 let bydlel, vyrůstal na tomhle ledě, tamhle jsem chodil do školy. Takže jsem šťastnej, že je Ústí v extralize, já tady můžu hrát a pomoct klubu se v ní udržet.

Jméno Jana Čalouna figurovalo na listině vyhlédnutých posil na prvním místě. Vedení klubu je rádo, že tohoto hráče získalo. Během jednání nenastaly žádné problémy, tudíž všechno proběhlo hladce. Nová posila souhlasila s podstatně nižším platem, než inkasoval v Pardubicích. "Ústí je pro mě srdeční záležitostí," prohlásil Čaloun.

Kádr nováčka naší nejvyšší soutěže je víceméně uzavřen. Kromě Čalouna přišli do útoku ještě Mrázek, Šaffer, Heřman, Hašek, Vondráček, obranu by měli vyztužit Zeman, Vágner a Vomela, roli brankářské jedničky byl měl plnit Petr Přikryl, kterému bylo prodlouženo hostování ze Sparty.

Cíle klubu jsou momentálně jasné, pohybovat se v klidných pozicích a udržet nejvyšší soutěž. Plány do budoucna prozradil předseda představenstva Pavel Tošovský. "V horizontu tří let chceme stabilně hrát play-off," řekl nový člen vedení klubu.

Jan Čaloun nemusí být poslední slavné jméno, které se do týmu Lvů vrátí. Klub se zaobírá myšlenkou v budoucnu oslovit i Milana Hejduka, který v současnosti působí v NHL za klub Colorado Avalanche. "Ještě čekáme na Hejduka a pak už budeme všichni!" Primátor města Kubata ukázal, že má v této věci přehled. "Milan má ještě na tři roky smlouvu v Coloradu, pak uvidíme," dodal s úsměvem. Tato myšlenka nemusí být nereálná, sám Hejduk již několikrát avizoval, že se v blízké době vrátí do České republiky a Ústí by mohlo být pro hbité křídlo zajímavou volbou.





 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář