Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budějovice získaly skalp Pardubic

25. 10. 2007

ObrazekS komentářem. Dnes byla na programu předehrávka 16. kola naší nevyšší soutěže. Utkaly se týmy Českých Budějovic a Pardubic, které se pomalu oklepaly ze své nepříznivé série neúspěchů. Moeller utkání na ledě soupeře zahájil výborně. Dvakrát vedl o dvě branky, ale nakonec tlaku domácích podlehl.

 

 

HC Mountfield České Budějovice - HC Moeller Pardubice 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)

Českobudějovičtí do utkání vstoupili s vidinou ukončit šňůru bodových ztrát a před svým publikem vybojovat výhru. Rozhodně to však neměli jednoduché. Pardubice si v posledních dvou duelech poradili nejprve s lídrem ligy z Karlových Varů a posléze rozdrtili sedmi góly Znojmo. Střelecká ofenziva hostů byla jistě obavou číslo jedna. Zápas se vyvíjel velmi zajímavě a také v neprospěch Mountfieldu.

 

Větší hlad po výhře nejprve ukázali domácí. Dvě slibné šance Šimánka a Hřebejka zůstaly nevyužity. Pardubice udeřily naostro ve čtvrté minutě. Branku sice musel potvrdit až videorozhodčí, ale uznána byla. Gól připsán Tvrdíkovi, od jehož brusle se právě odrazil Kolářův pokus. Poněkud zakřiknuté domácí ještě více zmrazil Somík, který z úhlu překonal vše potřebné  - 0:2. Po útlumu přišlo oživení. Naději na zvrat vykřesal Veselý. Přišly i další velké příležitosti, ale něco stačili zblokovat obránci a něco zase lapil Lašák.

 

Do druhého dějství vstoupili Budějovice s jednobrankovým mankem. To však opětovně navýšil kanonýr Sýkora, který při vlastní oslabení nekompromisně udeřil. Domácí se rychle otřepali a stejnou početní situaci dokázali ještě využít, když se dokázal trefit Hřebejk. Čtyři minuty před koncem vyrovnal Novák a bylo jasné, že oba soupeři půjdou do závěrečné dvacetiminutovky ze stejné pozice.

 

Zvrat dokonal Hübl, který využil nepozornosti obrany a nekontrolovaný puk nasměroval do brány. Lašák situaci řešil s rozhodčím tak aktivně, že vyfasoval destiminutový trest. A když reagoval poklepáním hokejky na spokojený potlesk domácích, tak vyfasoval stejný trest a znechuceně se odporoučel do kabiny. Utkání dochytal Hylák. Překonal ho dvakrát Sailer. Tříbrankové manko už nebylo možné stáhnout, a tak utkání skončilo přesvědčivou výhrou domácího týmu.

 

Branky a nahrávky: 9. Veselý (Vak), 33. Hřebejk (Sailer), 36. F. Novák (Brabenec), 42. V. Hübl (Hudec), 53. Sailer (Turek), 60. Sailer (Šimánek) - 4. Tvrdík (J. Kolář II), 5. Somík (Pivko), 32. P. Sýkora (Rolinek). Rozhodčí: Šindler - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:6, navíc Frolo 10 min. - Lašák 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4885.

 

Zdroj: ČTK, foto: Tomáš Kulhánek, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář