Jdi na obsah Jdi na menu
 


All Star tým extraligy: září - říjen

2. 11. 2007

ObrazekNejvyšší česká hokejová soutěž má za sebou sedmnáct odehraných kol a je tedy tedy na čase začít bilancovat. Přinášíme vám první díl nové rubriky "All Star tým", ve které budeme vyzdvihovat do záře světel nejlepší hráče i tým uplynulého období.

 

 

Jistě se ptáte proč tak pozdě. Odpověď je jednoduchá. Nový ročník soutěže byl zahájen 12. září utkáním Slavia Praha - České Budějovice a vzhledem ke kolizi půlky září nám nepřipadalo obejktivní dělat první výběr na základě malého počtu utkání. Došlo tedy ke sjednocení dvou měsíců. All Star tým listopadu již bude samostatný. Děkujeme za pochopení.

 

Co se týká samotného průběhu ligy, tak jistě mnoho fanoušků, ale i odborníků bylo nemile překvapeno herní krizí, do které se potopil vicemistr uplynulé sezóny tým HC Moeller Pardubice. Východočeský celek se potácel od porážky k porážce a utápěl se v marnosti. Naopak v protipólu se nacházel celek Karlových Varů, který trpělivou hrou podpořenou výborně organizovanou obrannou činností a bezpochyby výborným gólmanem Lukášem Mensatorem. Nelze opomenout i kvalitní výsledky Českých Budějovic, Slavie Praha a Bílých Tygrů z Liberce.

 

ALL STAR TÝM: díl první (září, říjen)
 

Nejlepší brankář:

Martin Vojtek (HC Oceláři Třinec) - podceňovaný gólman opět dokazuje své kvality. Během třinácti zápasů, ve kterých dostal povinnost strážit branku Ocelářů, inkasoval pouze šestnáct branek  a pomohl svému týmu k desti vítězstvím. Jeho procento úspěšnosti zákroků překonalo neuvěřitelnou hranici 96%. Fantom Vojtek nyní kraluje brankářům.

Další nominovaní kandidáti: Lukáš Mensator (Karlovy Vary), Milan Hnilička (HC Bílí Tygři Liberec).

 

Nejlepší obránce A:

Valdemar Jiruš (HC Bílí Tygři Liberec) - zkušený a nesmírně pracovitý bek patří mezi nejlepší obránce soutěže a svou pozici prokazuje i nyní. S karlovarským Hanzlíkem a zlínským Noskem je nejlépe střílejícím obráncem soutěže a může se také pyšnit svou účelnou hrou bez vydatného počtu vyloučení.

 

Nejlepší obránce B:

Jiří Hanzlík (HC Energie Karlovy Vary) - poněkud nenápadný bek, ale odvádí svému zaměstnavateli nesmírně cenné služby. Poměr zápasů a branek z něj dělá nejlépe střílejícího obránce, ale jeho hlavní předností je defenziva, která je v karlovarském týmu na vysoké úrovni.

Další nominovaní kandidáti: Martin Hlavačka (HC Slavia Praha), Jakub Grof (HC Energie Karlovy Vary).

 

Nejlepší útočník A:

Petr Sýkora (HC Moeller Pardubice) - jeden z mála hráčů stříbrného týmu uplynulé sezóny vyčníval a jeho výkony se nesvezli s výsledkovou krzicí Moelleru. Pardubický sniper zaznamenal v šestnácti zápasech fantastické bilance čtrnácti branek a je aktuálně nejlepším střelecem ligy.

 

Nejlepší útočník B:

Roman Červenka (HC Slavia Praha) - výkony slávistického forvarda jsou příjemným překvapení. Jednadvacetiletý hráč patří k hlavním lídrům klubu a nemohla jej minout i pozvánka na Karjala Cup.

 

Nejlepší útočník C:

Leoš Čermák (HC Bílí Tygři Liberec) - průbojný útočník sbírá body jako na běžícím pásu a přesvědčuje nejen vedení Liberce, ale také reprezentačního trenéra, že jeho forma není náhodná. Během osmnácti zápasů zaznamenal devatenáct bodů, což je jeho dosavadní nejlepší start do sezony.

Další nominovaní kandidáti: Jan Plodek (HC Bílí Tygři Liberec), Petr Ton (HC Sparta Praha), Michal Důras (HC Lasselsberger Plzeň).

 

Nejlepší trenér:

Zdeněk Venera (HC Energie Karlovy Vary) - lodivod západočeského klubu dokázal svůj tým dovést až na samotnou špici ligy. Karlovy Vary se zařadily mezi elitu domácí soutěže a dá se očekávat, že cesty klubu nebudou směřovány jen do úvodních zápasů play off.

Další nominovaný kandidát: Vladimír Růžička (HC Slavia Praha).

 

Nejlepší tým:

HC Energie Karlovy Vary - tento tým by mohl kandidovat i na cenu pro "překvapení ligy". Dostal se i na špici tabulky a díky výborné defenzivní práci a podpoře ofenzivy se celek dokázal vypořádat s nejedním papírově silnějším klubem.

Další nominovaní kandidáti: HC Mountfield České Budějovice, HC Slavia Praha.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář