Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karjala Cup - nominace Finska

7. 11. 2010

Pořádající země by ráda opět slavila úspěch na svém turnaji Karjala Cup. Finové se z triumfu naposledy radovali v sezoně 2005/2006, kdy ale paradoxně završili své osmileté kralování. Trenér Jukka Jalonen povolal mezinárodně ostřílené hráče včetně veteránů Villeho Peltonena či Petteriho Nummelina.

Zástupcem talentovaného mládí je např. Perttu Lidgren. Třiadvacetiletý útočník patří mezi nejlépe střílející a bodující hráče domácí SM-Liigy a pozvánka ho tak nemohla minout. V obdobném statusu je i jeho vrstevník Mikko Lehtonen, jenž se úspěšně stará o ofenzivní sílu švédského týmu Skelleftea.

Nominace Finska na Karjala Cup:

Brankáři: Petri Vehanen (Kazaň), Karri Rämö (Omsk).

Obránci: Lasse Kukkonen, Janne Niskala (oba Magnitogorsk), Juuso Hietanen, Pasi Puistola (oba Jönköping), Ossi Väänänen (Jokerit Helsinky), Jyrki Välivaara (Jyväskylä), Petteri Nummelin (Lugano), Topi Jaakola (Lulea).

Útočníci: Ville Peltonen, Lennart Petrell (oba IFK Helsinky), Jani Tuppurainen, Antti Pihlström (oba Jyväskylä), Petri Kontiola, Juhamatti Aaltonen (oba Magnitogorsk), Jarkko Immonen, Niko Kapanen (oba Kazaň), Perttu Lindgren (Lukko Rauma), Mikko Lehtonen (Skelleftea), Jori Lehterä (Jaroslavl), Teemu Laine (Jönköping), Leo Komarov (Dynamo Moskva).

Trenéři: Jukka Jalonen, Petri Matikainen a Pasi Nurminen

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář