Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začíná Channel One Cup, Češi vyzvou v Chomutově tým Švédska

15. 12. 2011

Českou hokejovou reprezentaci dnes čeká úvodní zápas turnaje Channel One Cup. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika od 18:20 vyzvou v domácím prostředí celek Švédska.

Ještě před samotným utkáním proběhne na chomutovském stadionu jmenování pětice osobností do Síně slávy českého hokeje. Spolu s Janem Markem, Karlem Rachůnkem a Josefem Vašíčkem, kteří zahynuli při leteckém neštěstí v Jaroslavli, budou oceněni také ikony z let minulých. Jmenovitě dlouholetý hráč Chomutova Miroslav Kluc a legendární trenér Kladna Vlastimil Sýkora.

Na soupisku pro druhý díl ze série Euro Hockey Tour se očekávaně vrátili Tomáš Rolinek z Magnitogorsku a Roman Červenka z Avangardu Omsk. Oba jmenovaní se z účasti na předchozí turnaji omluvili. Hadamczik rovněž neopomněl Petra Vránu, jenž spolu s Jakubem Petružálkem vytvořil v Chabarovsku jednu z nejúdernějších dvojic Kontinentální hokejové ligy.

Premiéru v národním týmu si odbyde obránce Jakub Krejčík ze Slavie Praha. Z výběru naopak na poslední chvíli vypadnul forvard Jakub Klepiš, kterého jeho zaměstnavatel Dynamo Moskva neuvolnil. Jeho pozici zaujme Jakub Orsava z Třince. Po dlouhých osmi letech obdržel pozvánku Vojtěch Polák. Bývalý útočník Ocelářů kouče zaujal svými výkony ve švýcarském Klotenu.

V české brance by se měl objevit Jakub Štěpánek, se kterým reprezentační kouč počítá jako s prvním gólmanem. Otazník visí nad samotným složením některých formací. Dá se předpokládat, že zůstanou pospolu spoluhráči z klubů a už ověřené řady.

Předpokládaná sestava ČR:

Štěpánek (Pöpperle) - Němec, Čáslava, Kutlák, Nakládal, Krajíček, Trončinský, Krejčík - Průcha, Červenka, Rolinek - Irgl, Vampola, Hubáček - Polák, Kreps, Kašpar - Petružálek, Vrána, I. Rachůnek - Vondrka, Orsava.

Program turnaje
:

Čtvrtek 15. prosince:

Rusko - Finsko (17:00) hráno v Moskvě
Česká republika - Švédsko - (18:20) hráno v Chomutově - přímý přenos na ČT4 Sport

Sobota 17. prosince:

Rusko - Švédsko (11:00) hráno v Moskvě - přímý přenos na ČT4 Sport
Česká republika - Finsko (15:00) hráno v Moskvě - přímý přenos na ČT4 Sport

Neděle 18. prosince:

Rusko - Česká republika (11:00) hráno v Moskvě - přímý přenos na ČT4 Sport
Švédsko - Finsko (15:00) hráno v Moskvě - přímý přenos na ČT4 Sport