Jdi na obsah Jdi na menu
 


České hokejové hry: Češi vstoupili do turnaje úspěšně, udolali Finy

22. 4. 2011

Národní tým má za sebou první úspěšné představení na Českých hokejových hrách. Svěřenci trenéra Hadamczika si poradili s výběrem Suomi 2:1. Rozdílový gól, který se nakonec stal tím vítězným, obstaral po souhře elitní formace v čele s Jágrem a Průchou třetí do party Červenka.

Úspěšný comeback do reprezentační branky prožil Pavelec.

Gólmanská jednička zámořské Atlanty si poradila se šestadvaceti střeleckými pokusy severského soupeře. Pavelec nestačil pouze na Aaltonena, který se v 11. minutě blýskl úspěšnou dorážkou po své příležitosti.

Češi dlouho nemohli najít recept na velmi dobře chytajícího Vehanena. Jeho kouzlo neprůstřelnosti přerušil až na konci druhé třetiny Rolinek - 1:1. Diváky vstřelený gól ještě více nastartoval a mužstvo okolo Jágra mělo silnou podporu.

Ve 49. minutě vyprodané Rondo bouřilo podruhé. Jágr v úniku na sebe navázal dva Finy, následně přihrál do jízdy Průchovi. Bývalý forvard newyorských Rangers či Phoenixu přenesl hru na Červenku, který potvrdil svůj střelecký apetit - 2:1.

Náš celek byl po zbytek zápasu aktivní a byla jen škoda, že své vedení nepojistil dalšími trefami. Suomi se v závěru ještě pokoušeli se šesti muži v poli s výsledkem něco udělat, ale už se jim to nepodařilo. O početní výhodu se připravili sami, což jim vyneslo definitivní ortel prohry.

Ve druhém střetnutí večera Rusko pokořilo Švédy 4:2. Sborné vyšla první a poslední dvacetiminutovka, ve kterých se vždy dokázali brankově prosadit. Dvěma góly se blýskl Morozov.

Druhé zápasy turnaje jsou na programu v sobotu 23. dubna. Češi vyzvou Rusko (14:00) a Švédsko se v severském derby utká s Finskem (19:00).

České hokejové hry - výsledky čtvrtečního programu:

Finsko - Česko 1:2 (1:0, 0:1, 0:0)
Branky: 11. Aaltonen (Lehterä, Vehanen) - 39. Rolinek (Voráček, Vrána), 49. Červenka (Průcha, Jágr). Rozhodčí: Lärking, Persson (oba Švéd.) - Bláha, Pouzar (oba ČR). Vyloučení: 4:1. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Finsko: Vehanen - Niskala, Välivaara, Väänänen, Puistola, Heitanen, Mäenpää, Kukkonen, Jaakola - Puustinen, N. Kapanen, Lahti - Pihlström, Immonen, Pesonen - Aaltonen, Lehterä, Pyörälä - Joensuu, Nokelainen, Komarov.

Česko: Pavelec - Martínek, Krajíček, Rachůnek, Škoula, Němec, Čáslava, Nakládal, Mojžíš - Havlát, Marek, M. Michálek - Jágr, Červenka, Průcha - Voráček, Vrána (41. Koukal), Rolinek - M. Růžička, Novotný, Hubáček.

Švédsko - Rusko 2:4 (0:2, 2:0, 0:2)
Branky: 30. Thörnberg (Berglund), 31. Pääjärvi-Svensson (Berglund, Fernholm) - 14. Morozov (Zaripov, Bělov), 17. Zaripov (Bělov, Kajgorodov), 47. Aťušov (Birjukov, Arťuchin), 60. Morozov (Těreščenko). Rozhodčí: Partanen, Salonen (oba Fin.) - Tillerkvist, Haster (oba Švéd.). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:2. Diváci: 10 245.

Švédsko: Fasth - Gunnarsson, Petrasek, Kronwall, Rundblad, Grossman, Fernholm, Erixon, Ekholm - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi-Svensson - Tedenby, Persson, Axelsson - Backlund, Wandell, J. Andersson - Ericsson, Sjögren, Silfverberg.

Rusko: Nabokov - Bělov, Nikulin, Aťušov, Birjukov, Kornějev, Grebeškov, Rylov, Jemelin - Morozov, Kajgorodov, Zaripov - Afinogenov, Těreščenko, Arťuchin - Tarasenko, Gorovikov, Paršin - Žarkov, Burmistrov, Dadonov.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář