Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá liga se vrátí zpět ke třem skupinám

11. 6. 2009

ObrazekZatímco prvoligové celky odehrají nadcházející ročník ve stejném herním modelu, tak druhou ligu čeká nejspíš opět návrat ke třískupinovému systému. Rozdělení soutěže na Západ, Střed a Východ, ale mnoha klubům s ohledem na působení nevyhovuje. Mezi nimi je například Technika Brno či Prostějov, které Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje k jejich nevoli zařadil do skupiny Střed. Je přislíbeno opětovné projednání, od kterého se všechno bude definitivně odvíjet.

 

Druholigové boje by měly odstartovat 12. září a základní část by se měla uzavřít 6. března. Každé z mužstev absolvuje čtyřkolový systém (2 zápasy doma - dva venku). Do vyřazovacích bojů postoupí tradičně osm nejúspěšnějších týmů. Série se budou hrát na tři vítězné zápasy. Poslední celek ligy sestoupí přímo do Krajského přeboru. Vítězové druholigových skupin se v rámci kvalifikace utkají mezi sebou o dvě volná postupová místa do 1. ligy.

 

Prozatimní rozdělení skupin:

Skupina Východ:

Přerov, Vsetín, Břeclav, Orlová, Uničov, Šternberk, Hodonín, Valašské Meziříčí, Opava, Nový Jičín, Frýdek Místek a Poruba.

Skupina Střed:

Jindřichův Hradec, Klatovy, Kutná Hora, Benešov, Nymburk, Pelhřimov, Kolín, Milevsko, Písek, Žďár nad Sázavou, Technika Brno, Prostějov.

Skupina Západ:

Jablonec, Rokycany, Most, Litoměřice, Děčín, Roudnice, Sokolov, Česká Lípa, Klášterec nad Ohří, Trutnov, Řisuty, Mělník.

(pozn. - označené týmy požádaly o změnu skupiny)

Foto: Jaroslav Pazdera

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář