Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Ubrání Mora své sídlo proti Orlům?

29. 9. 2009

Druhá nejvyšší domácí soutěž má ve středu na programu zápasy šestého kola. Asi největší pozornost bude poutat měření sil mezi Olomoucí a Znojmem. Bitva dvou ještě nedávno vzájemně spolupracujících klubů bude prestižní i pro mnoho hráčů. Tápající Beroun čeká zkouška nejtěžšího kalibru, na jejich led přijede aktuální lídr soutěže z Chomutova. Havířovští Panteři budou muset čelit Rebelům, kteří se pyšní nejlepší ofenzivou ligy.

 

 

1. hokejová liga - program 6. kola:

(8.) HC Benátky nad Jizerou - (12.) Sportovní klub Kadaň (17:30)

Benátky se překvapivě drží v klidnějším středu tabulky, což jim rozhodně přichází vhod. Po dvou kolech se mohlo začít mluvit o euforii. Nejprve se podařilo senzačně vysoko vyhrát na ledě Chrudimi (2:6) a následně doma porazit na nájezdy Znojmo. Porážka v Chomutově rozhodně nemusela příliš mrzet, neboť prohrát v poměru 2:0 s ohledem na sílu soupeře ostudou není. O to více potěšila klidná výhra 4:1 proti Jihlavě. Čáru přes rozpočet udělalo až účinkování v Havlíčkově Brodu, ze kterého Benátky odjely s výpraskem 5:1. Nyní se nabízí možnost reparátu. Kadaň se teprve v minulém kole dočkala premiérové výhry a nebudí zatím výrazný respekt.

Předpokládané absence: Holub, Pabiška, Harant (všichni z Benátek).

Tip redakce: 3:2

 

(16.) HC Havířov Panthers - (3.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Panteři se po porážce s Jihlavou dostali až na samotné dno tabulky. Ve středu je čeká těžký úkol v podobě zastavení velmi dobře hrajícího Havlíčkova Brodu. Rebelové jsou přízrakem dosavadního průběhu soutěže. Už pět kol se jich drží vítězný duch, který nejspíš své působiště jen tak nebude chtít změnit. Konto hostů čítá pouze dvoubodovou ztrátu za dvě vítězství až na základě samostatných nájezdů. Dojem z jinak velmi dobrých výsledků kazí jen vysoké číslo na kontě obdržených branek. Zavřou se napevno dvířka havířovské obrany proti gólové mašině?

Předpokládané absence: Peštuka, Rusnák - Hertl

Tip redakce: 3:4

 

(2.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (11.) HC VCES Hradec Králové (18:00)

Mužstvo Slovanu potvrzuje vysokou herní kvalitu a nebýt dvou zaváhání, které byly odčiněny až při nájezdech, tak pravděpodobně vládcem soutěže by byli právě Ústečtí Lvi. Bitva bude zároveň reprízou loňského semifinále play off, ze kterého vzešli právě Severočeši jako vítězové. Tým Hradce si je vědom síly soupeře, ale přijede s cílem bodovat. Domácí určitě nebudou chtít zopakovat dramata, které se udály při utkáních s Kadaní a Třebíčí. Východočeši po tragickém vstupu do sezony sbírají potřebné body a rádi by na svou minisérii dále navázali.

Předpokládané absence: ?

Tip redakce: 4:1

 

(13.) Salith Šumperk - (10.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Souboj Draků s Třebíčí příliš pozornosti sice nepoutá, ale i tak se bude jednat o prestižní souboj. Své o tom můžou povědět samotní hráči v čele s Miroslavem Barusem, Jakubem Lvem či Petrem Obdržálkem. Nováček ligy má se zkušenějším soupeřem vzájemnou bilanci nepříznivou a zajisté by na tom chtěl něco změnit. Otázkou je v jakém rozpoložení je mužstvo, které v sobotu utrpělo v Kadani vysokou porážku (5:1). Hosté se pomalu vzpamatovávají po tvrdých pádech hned v úvodu soutěže. Během posledních třech kol dokázala Horácká Slavia bodovat, což určitě přidalo na sebevědomí. Senzační bod z Ústí a vydřený úspěch proti Hradci jsou ideálními záchytnými body.

Předpokládané absence: ?

Tip redakce: 2:3

 

(6.) HC Vrchlabí - (5.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Dle postavení týmů v průběžné tabulce a s ohledem na výsledky by se mělo jednat o vyrovnaný duel. Domácí se budou spoléhat na velezkušeného Jana Čalouna, který vládne i klubové produktivitě. V předminulém kole to byl právě on, kdo se největší měrou podílel na obratu skóre v utkání se Znojmem. V sobotu tým neuspěl v Chomutově a domácí ztráta by znamenala pád do nižších pater tabulky, což vhodné není. Klub z Vysočiny po fantastickém vstupu už spíše lapá po dechu. Porážky v Benátkách a doma se Šumperkem vrhly na mužstvo nepříjemný šedý stín, který je potřeba setřást. První krok se už podařil, když svěřenci trenéra Augusty na vlastním ledě porazili Havířov. Uspěje Dukla i venku?

Předpokládané absence: Mareš, Novák (oba Jihlava)

Tip redakce: 4:3

 

(15.) HC Berounští Medvědi - (1.) KLH Chomutov (18:00)

Je možné porazit Chomutov? Takovou nesmělou otázku si zajisté v Berouně položili. Bohužel jim k vidině úspěchu nenahrává žádný ukazatel. Prostupnost obrany je citelným nedostatkem, který bude hrát významnou roli. Medvědi mají na kontě jen výhru s Táborem. To jim rozhodně výrazný respekt u soupeřů nezařídí. Hosté si užívají vítěznou sérii a Beroun by měl být jen povinnou zastávkou na cestě k dalším výhrám. Je vůbec reálné překvapení?

Předpokládané absence: ?

Tip redakce: 1:4

 

(4.) HC Olomouc - (7.) Orli Znojmo (18:00)

Kohouti můžou být s úvodem ročníku poměrně spokojeni. Kromě zaváhání s Ústeckými Lvy dokázali své soupeře vždy porazit. Výsledkem je tedy aktuální čtvrtá příčka. Olomouc se může spolehnout na dobře fungující defenzivu v čele s brankářem Štefanem Žigárdym. S ofenzivou to s ohledem na cíle klubu není příliš růžové, a tak o to více v sobotu překvapila pětigólová výhra na ledě Chrudimi. Chvíle slávy si nyní může užívat Martin Davídek, který mužstvu k vítězství pomohl hattrickem. Třiadvacetiletý forvard má na kontě už sedm branek a může se pyšnit statusem nejlepšího střelce ligy.

 

Svěřenci trenéra Jana Neliby zaujímají sedmé místo v tabulce a nad vodou je drží fakt, že nebodovali jen ve Vrchlabí. Nový ročník odstartovali drtivou výhrou 5:1 proti Šumperku, následně ale přišla krize v podobě tří porážek.  Orli nejprve prohráli v Benátkách na nájezdy, téže loterie jim nevyšla překvapivě ani doma proti Havířovu a dovršením byla prohra 2:1 ve Vrchlabí. Toužebná výhra přišla proti Berounu, který si odvezl potupný pěti gólový debakl. Znojmo pojede do Olomouce s cílem bodovat, ale může počítat s velkým odporem, neboť domácí se vezou na vítězné vlně.

 

Střetnutí bude v mnoha směrech unikátní, neboť i v rámci vzájemné spolupráce se řada hráčů nyní postaví proti svému bývalému klubu. Vrátí se Orli do svého hnízda s nepořízenou?

Předpokládané absence: ?

Tip redakce: 4:2

 

 

(14.) Hockey Club Tábor - (9.) HC Chrudim (18:00)

Nováček z Tábora už čtyři kola čeká na bodový zisk. Poprvé a prozatím naposledy se radoval v úvodním kole, kdy dokázal na svém ledě uspět proti Havířovu. Od té doby čeká na nový radostný okamžik. Chrudim během posledních třech utkání nepřesvědčila. Výhra v Berouně není vůbec úspěchem, na kterém by se mělo stavět. Týmu se paradoxně daří více venku než doma, kde ještě vůbec nebodoval. Favorit je víceméně jasný, ale snadná práce to určitě nebude. Podaří se Táboru ukončit sérii neúspěchů?

Předpokládané absence: Kanov, Zíb - Evan, Malínský

Tip redakce: 2:3p

 

Zdroj: klubové weby

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář