Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pálffy bude hrát za Skalici

18. 7. 2007
ObrazekAktualizováno 19.7.2007. O návratu jednoho z nejslavnějších slovenských hokejistů již tady padla zmínka. O vynikající křídlo s mnohaletými zkušenostmi z NHL projevilo zájem nepřeberné množství klubů. Sám hráč však dal aspoň tedy prozatím přednost účinkování v tamním celku HK 36 Skalica, se kterým by měl ve čtvrtek podepsat smlouvu.

Sám hráč nejde do neznámého prostředí. V týmu již působil během let 1998 a 2004. U fanoušků je modlou, což bezesporu bude mít vliv i na prodej vstupenek na domácí utkání. Soutěž tak získá zpět svou hvězdu, která úspěšně šířila jméno slovenskému hokeji v nejsledovanější zámořské soutěži.

ObrazekO znovuobnovení kariéry se spekulovalo už delší dobu, nyní je jasné, že se Pálffy bude snažit co nejlépe připravit na blížící se sezónu. Návrat dříve komentoval nepřímo. “Když se nám s manželkou Andreou narodila dcerka Saskie a po všech problémech a obavách se ukázalo, že jsou obě v pořádku, tak to ve mně definitivě dozrálo. Rozhodl jsem se, že se vrátím se na led,“ prozradil.

Pálffyho jméno se dlouho objevovalo ve spojitosti s nejslavnější ligou světa kanadsko-americkou NHL. Během dvanácti sezón stihl odehrát 684 utkání s impozantní bilancí 329 branek a 384 asistencí. Oblékl dresy New Yorku Islanders, Los Angeles Kings a naposled Pittsburghu Penguins.

Menším otazníkem však zůstává, zda-li vydrží v Slovnaft extralize po celou sezónu nebo jej zláká některý slavnější klub z Evropy. Smlouva byla podepsaná na jeden rok.

Zdroj: TASR, edit: hokej.estranky.cz


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář