Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEL: Düsseldorf hledá náhradu za Storra, lanaří Lašáka

24. 6. 2009

Vedení německého celku EG Metro Stars čekají v létě perné chvilky. Po překvapivém ukončení kariéry gólmana Jamieho Storra je tým bez gólmanské jedničky a nutně musí tuto skutečnost začít řešit. V hledáčku se údajně ocitl i Ján Lašák.

 

Celá situace se vedení klubu nepříjemně vymkla z rukou a za všechno mohla série jednotlivých skutečností. V polovině května kontaktoval Storr manažera klubu Netheryho s velmi nečekanou zprávou, že má v úmyslu ukončit kariéru. Třiatřicetiletý gólman své rozhodnutí odůvodnil trávením více času s rodinou a přítomností u očekávání dalšího potomka. Dle svých slov navíc o konci své profesionální kariéry uvažoval už dlouho.

 

Storr byl jedním z hlavních strůjců úspěchů Düsseldorfu z posledních tří let. Vždy se dokázal s týmem probojovat do semifinále a letos dokonce soupeřil  s Eisbärenem Berlín o mistrovský titul, nakonec však neúspěšně. Kanaďan se zkušenostmi z NHL se v německém týmu představil ve 128 zápasech. Průměr obdržených branek se zastavil na čísle okolo 2,5 a procentní úspěšnost překonala hranici 91 procent. Sedmý hráč zámořského draftu roku 1994 tak již k novým metám týmu Metro Stars nepomůže.

 

Nethery má nyní plnou hlavu starostí, neboť hlavní gólmanské pozice jsou neobsazeny. Po sezóně byl navíc do Wolfsburgu uvolněn talentovaný Reimer, což situaci komplikuje. V kádru jsou jen nepříliš zkušení May a Linda, a proto tedy klub musí analyzovat potenciální možnosti. V pomyslném seznamu adeptů na post hlavního brankáře údajně nejvýše figuruje jméno Jána Lašáka.

 

Slovenský reprezentant dostal na tento ročník od zaměstnavatele z Pardubic zelenou do zahraničí, a tak nyní může zvažovat jednotlivé nabídky. Nejnovějším zájemcem o služby třicetiletého brankáře je nyní Düsseldorf, který je znám svým výrazným finančním zázemím. Zrodí se v Německu přestup léta?

 

Zdroj: express.de    

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář