Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprodej pokračuje: Vokoun na Floridu

23. 6. 2007
Florida Panthers je tak novým domovem pro třicetiletého hráče. Představitelé tamního klubu jsou s transakcí nadmíru spokojení, neboť cíl zisk kvalitního brankáře byl splněn. Vokoun paradoxně v září podepsal s Predators novou čtyřletou smlouvu na 22,8 miliónů dolarů, což se mu nejspíš stalo osudným.

Ztrátové hospodaření je hlavním důvodem proč se Nashville snaží "zbavit" nejlépe placených hráčů. Vysvobozením může být jedině zaručený prodej týmu novému majiteli. Údajně by se jím měl stát Jim Balsillie. Pokud se tak nestane, tak hrozí, že s úspěšného týmu nezůstane ani "kámen na kameni". Už v předtím byli uvolněni Kimmo Timonen a Scott Hartnell.

Na post jedničky po odcházejícím Vokounovi tedy usedne jeho dvojník Chris Mason. "Chris Mason v uplynulé sezoně prokázal, že má na post prvního gólmana. Společně s náhradníkem Pekka Rinnem má Chris naši plnou důvěru. Díky tomu jsme mohli danou výměnu provést," okomentoval generální manažer Nashvillu David Poile.

Vokoun hájil barvy Nashvillu už od sezóny 1998/99, post jedničky zaujal o čtyři roky později. V uplynulé sezóně byl limitován vleklými zdravotními problémy, což mělo za následek odehrání 44 duelů. Mezitím se však Mason dokázal chytit a post o nejlepšího gólmana týmu se stal bitvou. Nyní čeká českého reprezentanta nová štace, jak se mu tam povede, tak na to si musíme počkat.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář