Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sundin má v jedné věci jasno, na olympiádě už hrát nebude

21. 6. 2009

Švédská reprezentace se bude muset na ZOH ve Vancouveru obejít bez služeb Matse Sundina. Osmatřicetiletý hráč oznámil, že na věhlasném turnaji určitě startovat nebude a odkázal, že by příležitost měla dostat mladší generace.

 

Sundin je jednou z nejvýraznějších postav novodobé švédské éry. Věhlasnou pozici si vybojoval v zámořské NHL, ve které brázdí ledy už téměř devatenáct let. Na svém kontě má 1346 utkání s výbornou statistikou v podobě 564 branek a 785 asistencí. Vystřídal dresy Quebecu Nordiques, Toronta Maple Leafs a v uplynulém ročníku se zabydlel v sestavě Vancouveru Canucks.

 

Se švédským národním týmem vybojoval na ZOH v Turíně zlatou medaili, nejcennější kov má i ze tří světových šampionátů (1991, 1992 a 1998). Ve své sbírce má i stříbro (2003) a dvě bronzové medaile (1994 a 2001). "Jak jsem již informoval Bengta-Åke Gustafssona, tak finále proti Finsku v Turíně byl můj poslední mezinárodní zápas a rozhodnutí tímto měnit nebudu," uvedl v rozhovoru pro server Hockeyexpressen. Kapitola spojení Sundin-reprezentace se tedy zdá být uzavřená.

 

Otázkou zůstává, zda-li tento legendární útočník bude pokračovat dál ve své profesionální kariéře. Stejně jako v loňském roce, tak i letos si bere čas na rozmyšlenou.

 

Zdroj: hockeyexpressen.se

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář