Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stümpel na Floridě končí

29. 6. 2008

ObrazekSpolupráce mezi Josefem Stümpelem a Floridou Panthers je u konce. Klub jej nejprve zapsal na waiver listinu, čímž slovenského hráče nabídli  ostatním týmům. Nikdo se však neozval, a tak vedení zkušenému útočníkovi nakonec vypovědělo smlouvu a zaplatí mu odstupné ve výši zhruba 1,5 milionu dolarů.

 

 

Původně měl pětatřicetiletý hráč setrvat mezi Pantery ještě jednu sezonu, ale nepříliš bohaté bodové konto s ohledem na podepsaný kontrakt, nakonec donutil vedení k radikálnímu řešení. Stümpel měl patřit k hlavním tahounům, ale i vlivem zdravotních problémů se tomu tak nestalo. V uplynulé sezóně zaznamenal ve dvaapadesáti zápasech pouhých třináct bodů.

 

Odchovanec nitranského hokeje tak floridský celek opouští po třech letech. Během tohoto období nastoupil k 199 zápasům, při kterých si připsal 45 gólů a 84 asistencí. Pouhých 43 zápasů chybí Stümpelovi k tomu, aby překonal metu 1000 zápasů v nejprestižnější hokejové lize světa. Od 1. července se stává volným hráčem a případně se tak může k této metě přiblížit. Otázkou zůstává, který z týmů se o tohoto centra přihlásí.

 

Zdroj: panthers.nhl.com, foto: Bruce Bennett/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář