Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shanahan nadále u Rangers

11. 7. 2007
ObrazekTým z Manhattonu si může v kolonce úkolů smazat jméno Brendan Shanahan. Vedení klubu se totiž dohodlo s osmatřicetiletým útočníkem na novém kontraktu v délce jednoho roku. Kanadská hvězda by si měla přijít na jistých 2,5 milionu dolarů a s výkonnostními bonusy až přes 5 milionů.


Samotný hráč už několikrát avizoval, že by rád spojil svůj závěr kariéry právě s dresem newyorkských Rangers. V uplynulé sezóně se stal druhým nejlepším střelcem mužstva, když zaznamenal 29 branek. Statistika mohla být i vyšší, ale bohužel 15-ti zápasová absence, která byla způsobena otřesem mozku byla tou hlavní překážkou.

Shanahan je v současnosti historicky nejlepším aktivní střelcem kanadsko-americké NHL. Před svým kolegou z týmu Jaromírem Jágrem má náskok 6-ti branek (627-621). O vynikajícího střelce se zajímal i Detroit, který zatím marně hledá náhradu na volná místa po odchodem Roberta Langa a Todda Bertuzziho.

Právě v dresu Rudých křídel prožil Shanahan devět úspěšných let, které byly korunovány ziskem tří Stanley Cupů. V minulosti oblékal i dresy New Jersey Devils, St.Louis Blues a Hartfordu Whalers. Jeho statisticky nejúspěšnější sezóna byla 1993-94, kdy mu evidentně seděla spolupráce s dalším ostrostřelcem Brettem Hullem. V 81 zápasech zaznamenal 52 branek, 50 asistencí a v součtu se poprvé a zároveň naposled přehoupl přes magickou hranici 100 bodů.

Nyní bude minimálně další rok hájit barvy Jezdců a po boku Jaromíra Jágra, Scotta Gomeze, Crise Druryho, Martina Straky a Henrika Lundqvista by měl být jedním z hlavních tahounů týmu.

Zdroj: nhl.com, edit: hokej.estranky.cz



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář