Jdi na obsah Jdi na menu
 


Selänne je zpět, Ducks se upsal rovnou na dva roky

29. 9. 2008

ObrazekUž minulý rok se okolo finského útočníka Selänneho kupily spekulace o tom, že pověsí brusle na hřebík. Osmatřicetiletý ostrostřelec však mnohým názorům udělil tvrdý direkt, když se do NHL vrátil a zařadil se mezi tahouny Anaheimu. Letos se situace opakuje, snad jen s tím rozdílem, že ve výsledku se Teemu dohodl na dvouleté smlouvě.

 

 

Jak už sám legendární hráč potvrdil, tak v NHL pro něj bylo prioritní stanovisku klubu Anaheimu, ve kterém poslední roky úspěšně bojoval. Vedení týmu o něj mělo výrazný zájem, čímž se prakticky jednání přesunuly do klidnějších vod. Selänne nakonec přijal stále slušnou nabídku v podobě 5,25 miliónů dolarů za dva roky.

 

V podstatě se dá uvést, že návrat legendárního forvarda k mužstvu brzdily pouze podmínky smlouvy, které by zapadly do místa platového stropu. Brian Burke, generální manažer klubu nakonec situaci vyřešil uvolněním více než dobře placeného obránce Mathieua Schneidera, jenž putoval do Atlanty. "Finský blesk", jak je mu přezdíváno, naváže na svou už tak bohatou statistickou sbírku. V nejslavnější hokejové lize dosud odehrál 1067 zápasů s bilancí 552 branek a 606 asistencí.

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář