Jdi na obsah Jdi na menu
 


Scott Niedermayer nekončí?

28. 8. 2007
ObrazekKrátce po vítězném tažení a triumfálnímu zvednutí bájného Stanley Cupu oznámil kapitán Anaheimu, že s největší pravděpodobností ukončí svou aktivní kariéru. Uvedl však, že konečné rozhodnutí sdělí médiím během léta. Nyní po dalším rozhovoru to vypadá, že původní plány se začínají měnit.


Třiatřicetiletý obránce patří už několik let k tomu nejlepšímu co současná NHL nabízí. Kanaďan je moderním typem obránce, jenž je prospěšný v defenzivní i ofenzivní práci. Celkem třináct let byl neodmyslitelnou součástí první pětky Devils, kdy vytvořil legendární dvojici se Scottem Stevensem. Po stávce se upsal na čtyři roky Kačerům a nyní to vypadá, že v týmu zahájí třetí sezonu.

“Měl jsem za sebou dlouhou, náročnou sezónu a byl jsem unavený. Po krátké pauze se cítím o hodně lépe,“ uvedl pro kanadskou televizní společnost TSN. “Snažím se dobře rozhodnout. Vím, že hodně lidí je na mém rozhodnutí závislých, ale pro mě to není jednoduché,“ dodal. Vedení však se na případnou ztrátu svého elitního beka pojistilo předem. Během mohutných přesunů na hráčském trhu se podařilo z Detroitu zlákat Mathieua Schneidera.

Uplynulá sezóna byla pro samotného Niedermayera pohádkovou, splnil si svůj velký sen, zvednout nad hlavu slavný Stanleyův pohár společně se svým bratrem Robem. Unikátní snímky bratrské dvojice obletěly svět. Další třešničkou na dortu byl i zisk Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Pokud všechno dopadne podle dosavadních signálů, tak statistika 1053 zápasů, 140 branek, 468 asistencí nebude konečnou.

Zdroj. SITA, edit: hokej.estranky.cz






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář