Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recchi a Roberts podepsali

23. 6. 2007
Devětatřicetiletý Recchi je v Pittsburghu už na třetí stáži. Poprvé s Tučňákem na prsou vstoupil premiérově do kolotoče kanadsko-americké soutěže v sezóně 1988-1989. Již během druhé sezóny se zařadil k tomu nejlepšímu co se v týmu nacházelo. V roce 1991 získal slavný Stanleyův pohár, když si klub vedený legendárním Bobem Johnsonem poradil ve finále s Minnesotou v poměru 4:2.

 
O rok později byl tento křídelní útočník vyměněn spolu s Brianem Benningem a prvním výběrem v draftu (Jason Bowen) do Philadelphie Flyers. Naopak do Pittsburghu se stěhovali Ken Wregget, Kjell Samuelsson a Rick Tocchet. I v novém působišti prokazoval vysokou výkonnost. Přes Montreal se opět vrátil k Letcům, ale v sezóně 2005-2006 se už po třinácti letech vrátil na místo činu. Tučňákům se ale sezóna nepovedla, a tak po zkušeném forvardovi na konci základní části sáhla Carolina, se kterou si mohl podruhé v kariéře potěžkat Stanley Cup. Na další sezóny se domluvil s Pittsburghem na staronové spolupráci a stal se třetí nejproduktivnějším hráčem týmu, když dokázal nasbíra v 82 zápasech 68 bodů. V tomhle směru bylo lepší pouze "superduo" Crosby & Malkin.

 
Druhým ostříleným matadorem je už čtyřicetiletý Gary Roberts, který přišel v průběhu sezóny z Floridy. Tento trade mnoho lidí odsuzovalo, ale nakonec se ukázalo, že se jednalo o velmi dobrý tah generálního manažera Raye Shera. Roberts patřil k nejaktivnějším hráčům v týmu a své zkušennosti zúročil i během play off. Během 19 zápasů základní části v Pennsylvánii nasbíral úctyhodných 13 bodů.

Zdroj: pittsburghpenguins.com, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář