Jdi na obsah Jdi na menu
 


Případ McCabe vyřešen, obránce odchází na Floridu

3. 9. 2008

ObrazekTakřka nekonečné spekulace o tom, kam Bryan McCabe zamíří jsou již pouze úsměvnou vzpomínkou. Klub se dohodl s Floridou Panthers na transferu. Do Toronta míří Mike Van Ryn a volba ve čtvrtém kole draftu roku 2010.

 

 

 

O jednoho z nejlepších obránců ligy, i přes jeho výkonnostně slabší ročník, se zajímala dlouhodobě řada mužstev, vše ale komplikovala "no trade" klauzule, jenž byla zahrnuta v hráčské smlouvě a sám hráč na ni trval. Vedení klubu tak prakticky nemohlo ani s případnými zájemci jednat, neboť McCabe byl neoblomný. Třiatřicetiletý hráč však následně pocítil, že jeho postoj k ničemu nevede, a tak nakonec povolil zrušení klíčového smluvního dodatku.

 

McCabe si ještě stačit vyjednat zajímavý bonus. Toronto mu vyplatí 2 milióny dolarů a jeho nový zaměstnavatel přebere tříletou smlouvu. Letos si vydělá okolo šesti miliónů a v následujících dvou letech se bude jednat o částky 4,75 miliónů dolarů. V Torontu si tak můžou oddechnout, zbavili se velkého břemene a získali větší perspektivu v podobě o více než dva milióny levnějšího Van Ryna.

 

Zdroj: tsn.ca, foto:cbc.ca

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář