Jdi na obsah Jdi na menu
 


Penguins zaměřili pozornost na Hejduka a St.Louise

30. 1. 2009

ObrazekPět týdnů zbývá do uzávěrky přestupů a řada týmů spřádá plány, jak se před klíčovou částí sezóny posílit. Výjimkou není ani Pittsburgh. Populární celek z Pennsylvánie se pohybuje na hranici případného play off a prozatím je za očekáváním. Klubové vedení se začalo zajímat o možnost získání Martina St. Louise a Milana Hejduka.

 

 

Ray Shero, generální manažer Tučňáků je pověstný svými ráznými přestupovými tahy. V loňské sezóně překvapil, když se mu podařilo získat kanonýra Mariána Hossu z Atlanty. Slovenský reprezentant byl jeden z hlavních tahounů na cestě do finálové série bojů o Stanley Cup. Hossa dal po ročníku přednost právě Red Wings a celý trejd, že s ohledem na ztrátu užitečných perspektivních hráčů jako Armstrong či Christensen se jevil jako nepovedený.

 

Aktuálně jinak úspěšný stratég hledá hráče do první formace ke Crosbymu. V hledáčku se ocitli elitní forvardi St.Louis z Tampy Bay a Hejduk z Colorada. Český útočník má ve smlouvě no-trade klauzuli, které by se v případě dohody klubů musel vzdát. Avalanche se stejně jako Penguins pohybují na hraně předběžného postupu do play off a nejspíš jednání o uvolnění hráče by jednoduchá nebyla. Pittsburgh je však ochoten se vzdát někoho ze dvojice Whitney - Staal, což je více než zajímavá forma náhrady. Shero navíc potvrdil, že je připraven vstoupit do jednání o znovuzískání Colbyho Armstronga z Atlanty.

 

Foto: thehockeynews.com/koláž

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář