Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marleau zůstává u Sharks

31. 8. 2007
ObrazekSedmadvacetiletý Patrick Marleau se s vedení San Jose nakonec dohodl na novém kontraktu, který bude mít délku dva roky. Jeden z nejplatnějších útočníků týmu si v nadcházející sezóně vydělá 4,5 milionů dolarů a v další téměř o dva miliony více. Tímto tak byly definitivně umlčeny spekulace, které hovořily o výměně hráče.

Šikovný útočník uvízl v sítích Žraloků už během draftu roku 1997. Hvězdu WHL mužstva Seattle Thunderbirds si vybralo jako prvního, celkově se jednalo o druhého nejvýše postaveného hráče. (Jedničkou se stal Joe Thornton - poznámka autora). Během premiérového ročníku již brázdil ledy slavné NHL.

Marleau už během své druhé sezóny překonal hranici dvaceti branek, což jistě bylo i pro něj samotného odrazovým můstkem. Od roku 2000 již tuto svou metu navyšoval. Nejpodařenější byl bezesporu předminulý ročník, kdy zaznamenal vynikajících 86 bodů za 34 branek a 52 asistencí. V týmu to znamenalo třetí nejlepší výsledek, lepší byli jen Thornton a ostrostřelec Cheechoo. Minulá sezóna byla rovněž podařená, 78 bodů, druhý nejlepší výsledek v klubu. Během devíti sezón, jenž u Žraloků strávil se postupně vypracoval na klíčového útočníka a později dostal možnost ukázat své vůdčí schopnosti, neboť byl jmenován kapitánem týmu.

Kanaďan je již v klubu ikonou. Drží v něm mnoho nepřehlédnutelných rekordů. Nejvíce odehraných zápasů (717), branek (219), asistencí (272), bodů (491) a vítězných gólů (41).  Sám hráč si tak může oddechnout. Jak už bylo zmíněno, tak se dlouho spekulovalo o tom, že změní dres. V poslední době byl velkým favoritem na jeho zisk Montreal Canadiens. Nyní je již umlčeno všechno co o setrvání populárního hráče pochybovalo.

(Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz)




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář