Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luongo jmenován kapitánem Vancouveru

2. 10. 2008

ObrazekBrankář Robert Luongo dostal od vedení svého zaměstnavatele výrazné a zároveň neobvyklé ocenění. V klubu ho totiž jmenovali kapitánem mužstva. Pravidla NHL tuto nevšední situaci povolují, nicméně Kanaďan bude muset oželet tradiční céčko na dresu.

 

 

 

Devětadvacetiletý gólman si za tři roky svého působení u Canuks vydobyl pozici největší osobnosti týmu. Nyní prakticky přebírá žezlo po švédském útočníkovi Näslundovi, který přestoupil do New Yorku Rangers. Luongovi budou s povinnostmi kapitána pomáhat jeho asistenti, kterými budou Willie Mitchell, Mattias Öhlund a Ryan Kesler.

 

"Hledali jsme někoho, kdo dokáže vést tento tým, kdo bude inspirovat své spoluhráče, ostatní ho budou za jeho výkony respektovat a kdo bude ztělesňovat hodnoty, kterých se snažíme dosáhnout," uvedl konkrítní fakta rozhodnutí v tiskovém prohlášení generální manažer Canucks Mike Gillis.

 

V samotné historii NHL se této pocty dostalo šesti brankářům. Posledním, kdo se tímto statusem mohl pyšnit, byl legendární Bill Durman. Právě sezóna 1947/48 byla ortelem, kdy se kapitánské jmenování mohlo předat i na strážce svatyní. Posléze vstoupilo v platnost tzv. "Durmanovo pravidlo" o zákazu vykonávání těchto funkcí.


Foto: Jeff Vinnick/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář