Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lundqvist pod smlouvou

13. 7. 2007
ObrazekVe středu byla úspěšně aplikována poslední nejdůležitější součástka stroje Rangers, který již má na nadcházející sezónu jasně vytyčený cíl. Cesta to bude přetěžká, ale klub zatím dělá všechno proto, aby se co nejlépe připravil. Po zisku superhvězd Druryho a Gomeze si pojistil na další rok svou gólmanskou jedničku Henrika Lundqvista. Pětadvacetiletý Švéd získal kontakt na 4,25 milionu dolarů.

Jeden z nejlepších brankářů soutěže se vydal za oceál v roce 2005 z tamní švédské Elitserien, kde byl jednou z hlavních domácích hvězda. I v novém působišti si velmi brzy získal pevnou pozici jedničky týmu. V premiérovém ročníku odchytal za Jezdce 53 utkání, z toho jich byo 30 vítězných! I samotné statistiky hovořily o jasných kvalitách nového hráče. Průměr branek se zastavil na vynikajícím čísle 2,24 a procentuální úspěšnost překročila hranici 92%. Odborníci Lundqvista nemohli přehlédnout a zařadili ho do nominace tří kandidátů na Vezinou trofej pro nejlepšího brankáře. Sice nevyhrál, ale u fanoušků Rangers byl vítězem.

Druhá sezóna byla rozhodně těžší, klub na sebe poukazoval nevyrovnanými výkony a jen díky famóznímu finiši to dotáhl až do play off. Na tomto "zmrtvýchvstání" měl nepřehlédnutelný podíl i švédský reprezentant, který dal zapomenou na své předchozí slabší zápasy. Jeho statistická bilance se sice mírně pohorčila, ale i tak se jeho jméno opět objevilo v nominaci na Vezina Trophy, ani tentokrát si cenu neodnesl, ale mohl být i tak spokojený. Dokázal totiž, že nepatří do kategorie tzv."rychlohvězd", které brzy uhasnou.

Nový lukrativní kontrakt brankáře však naruší jednání s dvěma hráči, kteří pravděpdobně půjdou k arbitráži. Útočníci Sean Avery a Marcel Hossa jsou v  neurčité situaci. Klub se nyní nachází "jen" 1,35 milionu dolarů pod platovým stropem, a proto je jisté, že oba hráči v klubu zůstat nemohou.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář