Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krvavý šok v Buffalu, Zedník dostal bruslí do krku

11. 2. 2008

ObrazekBuffalská HSBC Aréna byla svědkem velmi dramatického okamžiku, při němž šlo hostujícímu hráči Richardu Zedníkovi o život. Celý incident se odehrál v závěrečné třetině, kdy brusle spoluhráče Jokinena nešťastně narazila na nechráněné místo a způsobila okamžité prudké krvácení.

 

 

Slovenský útočník duchapřítomně odbruslil ke střídačce a  kde se ho okamžitě ujali lékaři. Podařilo se jim zastavit krvácení a po rychlém převezu do nemocnice se jeden z klíčových hráčů Floridy podrobil operaci a jeho stav byl stabilizován. Samotné utkání bylo na čtvrt hodiny přerušeno a řešila se i možnost, že střetnutí bude  předčasně ukončeno. Nakonec se utkání přece jen dokončilo, ale oba týmy byly evidentně myšlenkami úplně někde jinde.


Paradoxem je, že se podobná událost v tamní aréně již stala. Před 20 lety nůž od brusle Steva Tuttla zranil brankáře Clinta Malarchuka a rovněž šlo o těžké zranění. "Nebyl jsem při tom, ale viděl jsem, co se tehdy stalo. Je to děsivá vzpomínka," uvedl tréner Sabres Lindy Ruff. Dvaatřicetiletý Slovák se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě, jinak ani nelze popsat daný moment. Zedník přijížděl k rohu, kde sváděl souboj o puk jeho spoluhráč Jokinen s obráncem Cambellem. Finský hráč však ztratil rovnováhu a poroučel se hlavu k ledu a noha mu vylétla smolně přímo k místo, kde se zrovna nacházel slovenský hráč. Jokinen byl z nešťastného okmažiku šokovaný. "Myšlenkami jsem byl někde úplně jinde, jen ne na hokeji. Kdyby bylo na mně, najradši bych šel s ním do nemocnice," prozradil kapitán Panterů.


Bill McCreary přiznal, že byl v kontaktu i s viceprezidentem NHL Colinem Campbellem, se kterým řešil možnost předčasného ukončení zápasu. Dilema rozhodla až příznivá zpráva z nemocnice, že Zedník je mimo ohrožení života. Útočník floridského týmu tak svou produktivní sérii jen tak brzy nerozšíří. Ve čtyřech posledních zápasech zaznamenal šest branek a připsal si i tři asistence.


Foto: Don Heupel / AP

 

Přílohy:


Zedníkovo zranění:

 


Malarchuk - zranění:

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář