Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kings si pojistili Kopitara na sedm let

12. 10. 2008

ObrazekVedení Los Angeles se dohodlo s Anžem Kopitarem na nové lukrativní smlouvě. Slovinský útočník se svému stávajícímu zaměstnavateli upsal na sedm let. Jednadvacetiletý hráč by si měl vydělat 47,6 miliónů dolarů.

 

 

 

Kopitara si klub vybral na draftu nadějí v roce 2005 jako celkově jedenáctého. Do kolotoče nejslavnější hokejové ligy světa se dostal hned v další sezóně, kdy se už dokázal zařadit mezi hlavní lídry mužstva. Průbojný forvard si během dvaasedmdesáti zápasů připsal úctyhodných jednašedesát bodů a zařadil se i mezi nejlepší nováčky sezóny.

 

Minulý rok byl pro něj ještě výraznější. Odehrál všech dvaaosmdesát zápasů základní části a jeho bodové konto se podstatně rozrostlo. Se sedmasedmdesáti body vyhrál produktivitu v týmu.

 

„Anže je zcela výjimečný hráč, ale zároveň dokazuje od svého vstupu do NHL skvělou morálku a výborný charakter,“ uvedl na Kopitarovu adresu generální manažer LA Kings Dean Lombardi. „Spolu s dalšími mladšími hráči v týmu by měl vytvořit budoucnost naší organizace. Věříme, že se bude stále zlepšovat a zvedne i ostatní hráče,“ dodal.

 

Foto: sharkspage.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář