Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo získá Hart Trophy?

29. 4. 2008

ObrazekVedení nejslavnější hokejové soutěže světa odtajnilo jména tří hráčů, jenž se budou ucházet o prestižní trofej pro nejužitečnějšího hráče NHL. Zcela podle předpokladů se v nominaci objevilo očekávané duo Alexander Ovečkin - Jevgenij Malkin, které doplnil Jarome Iginla.

 

 

Žhavým favoritem na zisk Hart Trophy je washingtonský Ovečkin, jenž prožil famózní ročník. Ruský sniper dokázal průměrný Washington dovést až do play off a zatížit konto soupeřů nevídaným počtem pětašedesáti gólů. Tato nesmírně bohatá sbírka branek mu po právu vynesla i Maurice Richard Trophy udělovanou nejlepšímu střelci ligy.

 

Druhým adeptem je pittsburghský Malkin, který letos vystoupil z Crosbyho stínu a podmanil jsi nejnen klubovou produktivitu Tučňáků, ale rovněž dlouho bojoval i o ligový primát. Za svým ruským "kolegou" nakonec zaostal o šest bodů, ale druhé místo je příjemnou odměnou sezónní produktivity. Sedmačtyřicet gólů se devětapadesáti asistencemi je Malkinův zámořský rekord a jen se potvrdila hráčova perspektiva a přínos pro tým, který byl při dlouhodobé Crosbyho absenci neocenitelný.

 

Třetím mužem, který ještě může promluvit do celkového pořadí je calgarský Iginla. Kapitán Plamenů má rovněž za sebou velmi úspěšný rok. Během základní části překonal hranici padesáti branek a s osmadevadesáti body se zapsal zlatým písmem do klubové historie. Stal se nejproduktivnějšm hráčem v dějinách Flames.

 

Držitel Hart Trophy, stejně jako dalších cen, bude znám 12 června na slavnostním galavečeru v Torontu.

 

Zdroj: nhl.com, foto: Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář