Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jašin a NHL? Minulost

23. 7. 2007
ObrazekPo dvanácti sezónách opouští kanadsko-americkou ligu jeden z nejúspěšnějších ruských hráčů Alexej Jašin. I přes zájem několika celků se třiatřicetiletý útočník rozhodl jít zpět do své rodné země a spojit svůj možný závěr kariéry s celkem Lokomotiv Jaroslavl. Podle dostupných informací byla nabídka ruského klubu nejlukrativnější.


Jašin dlouhá léta patřil k největším klenotům ottawských Senátorů, kde rovněž prožil i nejlepší hokejové roky. Vrcholem ze statistického hlediska byl ročník 1998-99, kdy nasbíral v 82 zápasech úctyhodných 94 bodů za 44 branek a 50 asistencí. Svérázný hráč se stal později pro tým velkou finanční zátěží, a proto byl před sezónou 2001-02 trejdován k Ostrovanům.

I v novém působišti si druhý hráč draftu roku 1992 vybudoval pozici klíčového hráče a za své vůdčí schopnosti si později vysloužil i kapitánské "céčko". Během uplynulé sezóny však vyvrcholily rozepře s trenérem Tedem Nolanem a klub mu vypověděl lukrativní kontrakt, který měl platit až do roku 2011. Od června byl tedy ruský "tank" bez angažmá.

Jeho dosavadní a možná také konečná bilance v NHL čítá 850 utkání, 337 branek, 444 asistencí a 781 bodů.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář