Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hossa: Těším se na spolupráci s Crosbym

27. 2. 2008

ObrazekNejvětší událostí, která se uskutečnila během posledního přestupového termínu, byl bezesporu trejd mezi Atlantou Thrashers a Pittsburghem Penguins, který se týkal nejžádanějšího muže na trhu Mariána Hossy.

 

 

 

Bylo předem jasné, že momentálně největší slovenská osobnost v NHL bude velkým lákadlem pro mnoho celků. Atlanta nicméně avizovala, že za každou cenu svého klíčového hráče nepustí. Reálně vypadal přesun do Montrealu, který dokonce internetový server TSN považoval takřka za hotovou věc, ale to až do té doby než se ze stínu vynořil Ray Shero s nabídkou Pittsburghu. Hossa se o svém novém zaměstnavateli dozvěděl právě v době, kdy pobýval na hotelu.

"Všichni v posledních dnech hovořili v mém případe o Montrealu a já jsem nakonec skončil v Pittsburghu. Jsem z toho rád, je to výborný klub. Všechno se událo na poslední chvíli. Don Waddell mi asi 5 minut před koncem přestupového období řekl o Pittsburghu. Myslím, že je to skvělá možnost. Penguins mají vysoké ambice, dobré mužstvo a možná i proto budu uvažovat o prodloužení současného kontraktu," uvedl pro nhl.tv slovenský kanonýr.

Atlanta dlouho řešila spor jestli Hossu vyměnit nebo přistoupit na jeho podmínky smlouvy. Odchovanci trenčínského hokeje právě stávající kontrakt končil po této sezoně, a tak prakticky hrozil fakt, že se stane volným hráčem a bude moct podepsat novému klubu bez možnosti nějaké náhrady pro Thrashers. Trejd se nakonec klíčovým pro obě strany. Atlanta si zajistila hned tři užitečné útočníky a v případě Hossova pokračování u Penguins je k mání i slíbený výběr v první kole draftu. Balíček obsahoval Colbyho Armstronga, Erika Christensena a talentovaného Angela Esposita, jehož Tučňáci získali v loňském draftu jako svou první volbu.

"Už se velmi těším na první zápas v novém dresu. Čekají mě v něm nové výzvy a skvělí spoluhráči v čele se Sidneym Crosbym," dodal v přímém přenosu televize TSN. Kompliment m opatil i sama kanadská superhvězda: "Je to bezesporu velký hráč a pro nás velká posila. Už se těším na spolupráci s ním, je to výborný střelec, ale i partner do kombinace." Experti už teď vyhodnocují potenciální přesilovkou formaci ve složení Hossa, Crosby, Malkin, která budí obrovský respekt. "Těším sa na spolupráci se Sidneym Crosbym. Je to skvelý hráč, uvidíme, či nás trenér dá dohromady," dodal spokojený hokejista.

Hossa v aktuálním ročníku odehrál 60 utkání s bilancí 26 branek a 30 asistencí, ale celkové postavení Thrashers nebylo zrovna povedené, a proto i sám Hossa zažádal vedení o možnost případného přesunu tam, kde je větší šance bojovat o nejcennější trofej, tedy o Stanleyův pohár. Právě Pittsburgh spolu s New Jersey a Ottawou Senators je považován za jednoho z největších favoritů na triumf ve Východní konferenci a Hossovy góly by mohly být rozhodujícím krokem k tomuto faktu.

Zdroj: SITA, hokej.estranky.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář