Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hossa i Avery s novou smlouvou

1. 8. 2007
ObrazekNew York Rangers si pojistil služby posledních dvou hráčů, které neměl smluvně vázané. Zatímco u Marcela Hossy zůstaly veškeré detaily kontraktu utajeny, tak u Seana Averyho tomu bylo zcela naopak. Sedmadvacetiletý útočník si za rok přijde na 1,9 milionu dolarů. Nyní je tedy prakticky základní kostra týmu Jezdců jasná.


Zpočátku vše nasvědčovalo tomu, že si tým z Manhattonu nebude moci oba hráče vzhledem k platovému stropu dovolit, ale nakonec to k velké radosti fanoušků vyšlo. Je prakticky jisté, že jak Hossa, tak i Avery budou oblékat dres Rangers po další sezónu. Slovenský hráč se s generálním manažerem Glenem Satherem domluvil ještě před očekávanou čtvrteční arbitráží. Jak už bylo zmíněno veškeré podrobnosti zůstaly nezveřejněny.

Pětadvacetiletý Hossa odehrál v uplynulé sezóně 64 zápasů s bilancí 10 branek a 8 asistencí. Bratr slavnějšího Mariána tak opět může získávat cenné zkušenosti od hvězd jakými jsou Jaromír Jágr, Brendan Shanahan, Chris Drury či Scott Gomez. Jeho dosavadní bilance v nejslavnější hokejové soutěži světa zahrnuje 187 zápasů, 30 branek, 23 asistencí a tedy 53 bodů. V play off si do svých statistik připsal během 14-ti zápasů 4 body, za dvě branky a stejný počet asistencí.

Sean Avery může kandidovat na "překvapení sezóny". Klub jej získal v zimě z Los Angeles Kings a tento trejd se zařadil k těm povedeným, které kdy Rangers udělali. Hráč si fanoušky získal vynikajícím forčekingem, ale i bojovností díky níž zaznamenal úctyhodných 20 bodů z 29 zápasů základní části, které stihl od svého přestupu v New Yorku odehrát.

"Jsme rádi, že máme Seana pod smlouvou, a těšíme se, že bude hrát se stejným zápalem, jaký přinesl do našeho týmu v minulé sezóně. Je to velký bojovník, od něhož čekáme, že bude hrát důležitou roli v úspěšném ročníku," řekl prezident a generální manažer Rangers Glen Sather.

Newyorkský tým tak úspěšně zrealizoval záměr udržet základní kameny mužstva. Již dříve si vedení rozhodlo podloužit smlouvy s gólmanem Henrikem Lundqvistem, obráncem Jasonem Strudwickem a útočníky Brendanem Shanahanem a Petrem Průchou. Ofenzivu přišlo zesílit hvězdné duo Drury & Gomez. Strategie Jezdců je tedy zcela zřetelná, pokusit se vybojovat po 14-ti letech vytoužený Stanleyův pohár. Podaří se jim to?

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář