Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hašek jedničkou pro play off, správná volba?

20. 3. 2008

ObrazekVedení Detroitu Red Wings s předstihem oznámilo, že s Dominikem Haškem počítá na roli gólmanské jedničky pro nadcházející vyřazovací boje. Mnohé odborníky tohle tvrzení překvapilo, neboť Hašek je prakticky ve stínu svého kolegy Osgooda.

 

 

Třiačtyřicetiletý vyslanec české hokejové školy již nenahání soupeřům takovou hrůzu, jak tomu bývalo v minulosti. Průměr obdržených branek na zápas se sice pohybuje těsně nad hranicí dvou, ale procentní úspěšnost zákroků je pod hranicí 90%, což rozhodně není příliš dobré. haška v letošní sezóně trápí různé zdravotní problémy, což se mohlo projevit na jeho výkonnosti. Návrat na led proti Columbusu mu po delší pauze vůbec nevyšel. Po čtyřech obdržených brankách přenechal své místo náhradníkovi Osgoodovi a  mohl jen sledovat jak se jeho spoluhráči ještě snaží s výsledkem něco udělat. I přes velkou snahu se jim porážku odvrátit nepodařilo.

 

Detroit již nemá takové výsadní postavení v Západní konferenci, jak tomu bylo před několika týdny. Red Wings prošly herní krizí a to se následně odrazilo i na náskoku před ostatními konkurenty. Vedení klubu však oznámilo, že zisk President´s Trophy pro nejlepší tým po základní části je prioritou.

 

Ken Holland prostřednictvím médií oznámil, že právě Hašek by měl být triumfem pro případný úspěch v bojích o Stanleyův pohár. Právě přes šesti lety "Dominátor" pomohl Rudým křídlům ke zisku slavné trofeje a činnovníci klubu by byli rádi, kdyby se český gólman vrátil do formy, pro kterou může být zase opěvován. Hašek by mohl být klíčovou postavou, neboť právě v play off jeho forma graduje. V loňském roce pomohl svému klubu až do semifinále, kde po šesti zápasech je vyřadil až Anaheim, pozdější vítěz bájné trofeje.

 

Pokud Haškovi vydrží zdraví, tak úspěch by mohl být zaručen. V nouzi je k dispozici spolehlivý náhradník Osgood, který potvrzuje, že i on zvládne být pod tlakem. Pětatřicetiletý Kanaďan aktuálně vévodí statistikám obdržených branek a rozhodně bude v případě potřeby schopen slavnějšího kolegu zaskočit.

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář