Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gončar by rád zůstal v Pittsburghu i nadále

13. 9. 2009

Vedení Pittsburghu Penguins má na listině hlavních sezonních priorit mj. i to, že musí řešit končící smlouvy svých dvou defenzivních opor. Gončarovi finišuje pětiletý kontrakt a jeho mladší spoluhráč Letang by pro změnu měl přejít z nováčkovské smlouvy na tu daleko výnosnější.

 

Generální manažer Ray Shero si je vědom důležitosti prodloužení smluv s oběma lídry, a proto také již s oběma předběžně mluvil. Pětatřicetiletý Gončar se po sezoně 2009/2010 stane od 1. června volným hráčem a může se upsat kterémukoli týmu NHL.Ruský zadák patří v NHL k těm nejlepším na svém postu a jeho ztráta by byla obrovským oslabením.

 

Samotný hráč by další setrvání u Penguins uvítal a dovede si představit, že by v tomto mužstvu i zakončil svou bohatou a úspěšnou kariéru. Navíc je prý ochoten slevit ze svého smluvního honoráře, který činí pět milionů dolarů na rok.

 

O třináct let mladší Kris Letang se po vypršení tříletého nováčkovského kontraktu stane chráněným agentem a v případě neakceptování návrhu klubu může výši smlouvy určit arbitrážní soud. Talentovaný Kanaďan se má brzy zařadit do nové vůdčí dynastie Tučňáků okolo Fleuryho, Staala, Malkina a Crosbyho.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář